FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (54) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (26) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

A piramis felnyitása

2017.11.30. 21:04 | l.gabi | Szólj hozzá!

Címkék: temető russell

Körülbelül másfél éve (2016. májusa) írtam le először azt, hogy a Russell sírhelye melletti piramist már felnyitották. Amióta ezt le mertem írni, azóta jó pár ember veri a jelképes asztalt bizonyítékokat követelve, egyben azt állítva, hogy ez nem igaz. Pár napja nyilvánosságra kerültek a bizonyítékok, melyeket itt is meg lehet nézni.

Az el(nem)halasztott végre emlékezve

2017.10.02. 01:08 | l.gabi | 11 komment

Címkék: 1975 1914

Jehova Tanúi között az október 2. különleges nap lehetne. 1914-ben, 103 évvel ezelőtt, Charles Russell  úgy lépett be a Főhivatal ebédlőjébe, hogy bejelentette a világ akkori uralkodóinak a végét. Amikor gyerek voltam, sokkal gyakrabban mesélték ezt a történetet, aztán azóta ez valahogy kikopott a gyülekezetek emlékezetéből. Manapság az érdekel, hogy akik tudták azt amit az 1990-es években mondogattunk, azok miért hiszik el most is?

Columbia Heights 161 - a hetedik

2017.09.17. 20:36 | l.gabi | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

A sorozat legutóbbi részében már levonhattunk egy következtetést, miszerint a szervezet eladásra kijelölt brooklyni ingatlanjai, mind a fényűző lakások piacán jelentek meg. Ezek után nem meglepő, hogy a hetediknek eladott épülettel is így történt. Ez az épület a Columbia Heights 161. szám alatt található.

Gáztámadás Angolában

2017.09.04. 00:35 | l.gabi | 6 komment

Címkék: afrika politika üldözés

Meglepő hír érkezett a napokban: egy angolai kongresszus ellen gáztámadást intéztek. Mi történt pontosan?

Columbia Heights 165 - a hatodik

2017.08.31. 02:54 | l.gabi | 4 komment

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

A Columbia Heights a hatodik eladott épület volt Brooklynban, mely épület a korábban bemutatott The Standish szomszédja. Maga az eladás a szervezeti oldalról nem járt semmi extra különlegességgel, de sokkal inkább annak tekinthető a hasznosítása. Ez pedig azért érdekes, mert az eddigi öt példával együtt megfogalmaz valami olyan üzenetet, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Orange Street 50 - az ötödik

2017.08.25. 03:31 | l.gabi | 2 komment

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

A brooklyni kivonulás történetének az utolsó "titkolt" ügyletéhez értünk. Amikor a Vezető Testület elhatározta, hogy elhagyja Brooklynt (2009), akkor már ezen sorozat korábbi részeiben bemutatott épületek eladása megtörtént vagy éppen folyamatban volt. Az eladásra felkínált épületek között volt a mai, ötödiknek eladott épület is, az Orange Street 50.

Columbia Heights 169 - a negyedik

2017.08.14. 03:28 | l.gabi | 2 komment

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

A szervezet 2009-ig nem döntött Brooklyn elhagyásáról, de az eladások tesztelése már elkezdődött 2004-ben. Először eladták a Furman Street 360-at (2004), majd a a Hicks Street 89-et (2006)  és a  Livingston Street 67-et (2006-2007)A mai ingatlan a negyedik eladott épület volt a sorban, amelynek az eladása elindította a tömeges kiárusítást.

Hicks Street 89 - egy tiszta ügylet

2017.06.05. 02:52 | l.gabi | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

Létezett egy olyan brooklyni szervezeti épület, amely egyszer sem került a szervezet kiadványaiban említésre és szép csendben túl is adtak rajta, mielőtt bármilyen módon megismerhettük volna. Ez a Hicks Street 89.

Oroszország: valami betiltva

2017.04.20. 20:52 | l.gabi | 4 komment

Címkék: politika

Ma volt az utolsó tárgyalási nap Oroszországban, ahol jogerősen betiltották Jehova Tanúi tevékenységét, szélsőséges szervezetnek minősítve őket. Ha jól értem az orosz megfogalmazásokat, akkor a betiltást a szentpétervári központ kapta és nem egészen világos az, hogy minként érinti ez a helyi vallási szervezeteket.

Livingston Street 67

2017.04.17. 16:37 | l.gabi | Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

A Livingston Street 67. egy olyan épület, amit csendben vettek meg, csendben adtak át, majd csendben adtak el. Azért került a figyelmem középpontjába, mert érdekelt a brooklyni eladások folyamata és ez volt a második eladott épület. Ennek az épületnek az eladásának a története, a Furman Street 360 történetének a folytatása.

A blogos pénzgyűjtés legendája

2017.04.14. 08:17 | l.gabi | 4 komment

Címkék: blogügyek

Szándékaim szerint ez a bejegyzés hosszú időre előre tekintve az utolsó bloggal foglalkozó poszt. Úgy gondolom, hogy nem a bloggal önmagával, hanem a blog témájával szeretnék időt tölteni, de a pénzgyűjtős-legenda miatt kénytelen vagyok még egy ilyet készíteni. Kérdés: fogadok-e el pénzt az olvasóktól?

Keresek egy választ

2017.04.08. 19:05 | l.gabi | 13 komment

Címkék: család szexualitás

Rendhagyó módon, egy olyan jellegű választ keresek, mely kissé eltér a blog profiljától. Jobban átgondolva azonban mégsem, mert akik ezt a blogot olvassák, azoknak ugyanazon élményei vannak, mint nekem - vagyis ugyanolyan óvatosak a válaszokkal, ahogyan magam is. Ezért kérdezem meg itt is. És egyébként még máshol is. Előre is bocsánatot kérek azoktól, akik nem először és nem is másodszor találkoznak ezzel.

Blogra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatos válaszok

2017.03.29. 03:07 | l.gabi | 10 komment

Címkék: blogügyek

Korábban említettem, hogy a levelezési idő rövidítése miatt szeretném a leggyakrabban előforduló kérdéseket egy-egy bejegyzésben megválaszolni. Ez a bejegyzés is ilyen, a mostani témája: ez a blog. 

Oroszország és Jehova Tanúi

2017.03.26. 15:23 | l.gabi | 18 komment

Címkék: politika betiltás üldözés

Nagyon régóta gyűjtöm az információkat az oroszországi fejleményekről. Több dologra is érdekes példa lehetne az, ami ott történik, de engem elsősorban az emberek sorsa foglalkoztat és ezért nem tudok örülni annak, ami éppen most megtörténik. Az összegyűjtött anyagokból megpróbáltam egy teljesebb képet felvázolni, de így is nagyon szelektálni kellett. Az alább közreadott mozaikok csak azt mutatják be, hogy miért nem tudok örülni Jehova Tanúi jogi nehézségeinek.