FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

  • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
  • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
  • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
  • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
  • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (26) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

Keresek egy választ

2017.04.08. 19:05 | l.gabi | 13 komment

Címkék: család szexualitás

Rendhagyó módon, egy olyan jellegű választ keresek, mely kissé eltér a blog profiljától. Jobban átgondolva azonban mégsem, mert akik ezt a blogot olvassák, azoknak ugyanazon élményei vannak, mint nekem - vagyis ugyanolyan óvatosak a válaszokkal, ahogyan magam is. Ezért kérdezem meg itt is. És egyébként még máshol is. Előre is bocsánatot kérek azoktól, akik nem először és nem is másodszor találkoznak ezzel.

Mindegy, hogy valaki ateista vagy hívő, mindegy mennyire hisz vagy mennyire nem és az sem gond, ha valaki a kérdést önmagában is elutasítja. Szóval adott egy problémafelvetés és szeretnék rá nagyon jó választ kapni. Akár kommentben, akár más módon, minden válasznak nagyon örülnék.

A probléma, amire választ keresek:

Ha van Gonosz és van Jó, és harcban állnak egymással, a küzdelmük pedig kiterjed ránk is, akkor tud-e a Gonosz eszközként felhasználni tiszta, önzetlen szerelmet? Tud-e a Gonosz szeretettel kísérteni? Az ő hite  (az ő itt egy ember) szerint ugyanis nincs véletlen és nekünk valamilyen okból találkozni kellett, csak nem tudja eldönteni, hogy jutalom, kísértés vagy büntetés vagyunk egymásnak?

Előre is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9812410753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Rudolf.jw 2017.04.08. 20:30:03

Személy szerint én nem hiszek abban, hogy bárki is irányítaná a sorsunkat, vagy éppen a gonosz felhasználna bárkit. Teljesen szabad akaratunkból döntünk. A szerelem, mint érzés pedig a jóhoz kötődik. Keresztényi szemmel is Isten ajándéka. Ha már házas az egyik fél és nem a házastársához kötődik az új érzelem, nyilván árnyaltabb a kép. De én kizártnak tartom a sötét erők játékát, akárhogy is van.

l.gabi 2017.04.09. 04:32:04

@Rudolf.jw: Köszönöm a gyors válaszod. Jelenleg még igyekszem gyűjtögetni a lehetséges érveket, gondolatokat, tényleg minden mondat hasznos.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.04.09. 15:36:33

Már máshol leírtam a véleményem, de most eszeb jutott még valami.

"....tud-e a Gonosz eszközként felhasználni tiszta, önzetlen szerelmet?"
A válasz nyilvánvalnak tűnik és sztereotipikus, de a szerelem nem mindig a jó és felemelő érzések okozója lehet. Létezik pl viszonzatlan szerelem is, ami a pokol kínjaihoz jobban hasonlít.
Ez nem válasz a kérdésedre, de nem is akart az lenni :)

Columba · http://jehovatanui.blog.hu/ 2017.04.10. 10:20:10

A hívő emberek időnként hajlamosak lehetnek önbeteljesítő próféciák létrehozására is, ami könnyen önmagukra üthet vissza. Aki a sorson, okságon, elrendeltségen sokat tűnődik, annál különösen fennállhat ez a veszély. Ezért a hívőknek érdemes lehet tudatosan arra figyelni, hogy a jelen pillanatban milyen döntéseket hozzanak a saját értékrendjük alapján, nehogy egy elképzelt másik helyzet valósuljon meg később. A szeretet elsősorban döntés kérdése, bár a szerelem kezdetben inkább érzelmekről szól... :)

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2017.04.10. 22:17:50

A duális világ és az emberek szabad akarata irányítja a történéseket. A "Jó" és a "Gonosz" bennünk van. Cselekedhetünk jót és tehetünk gonoszat. Csak rajtunk múlik mit teszünk és azon, hogy képesek vagyunk-e szeretni? Egyet megtanultam a JT-s időszakból: 'Az ember a jó és gonosz között különbséget tud tenni'.
Persze a vallásos nézetekből kifolyólag eltérő, hogy ki mit mond jónak és gonosznak. Ezért nem lehet igaz hitről beszélni, egyetlen egyház esetében sem. A szeretetnek kell mindent felüírnia.
Egyébként szerintem sincs véletlen. Csak mi nem látjuk át a történések mechanizmusát és célját.
Az, "...hogy jutalom, kísértés vagy büntetés...? ezen nincs értelme rágódni. Nézetem szerint tapasztalni, tanulni vagyunk a Földön. Ez csak emberi kapcsolatok révén lehetséges.
Természetesen minden kapcsolat hordozhat jó és rossz élményeket, amikből tanulunk. Egyes vallásos nézet szerint az Isten, mint 'Jó' próbaképpen kísérthet gonosszal, hogy a hűségről megbizonyosodjon, de az, hgy az Ördög, mint 'Gonosz' megkísértsen a jóval, ez szerintem illogikus lehetetlenség.
Ami fontos lehet még, a változás elfogadása. Tanulunk, tapasztalunk, "elvesszük" a jót és a rosszat is. Van, hogy el kell engednünk a jót is, a rosszat is, de mindenképpen 'többek' leszünk.

l.gabi 2017.04.11. 05:46:13

@Columba: köszönöm a választ!

C. Hannah 2017.04.11. 12:21:22

Sziasztok, vélt v valódi paranoiám miatt csak most merek comm., nagyon megkedveltelek Gabi. Remélem eltudom küldeni ezt. Véleményem hasonló kicsit a Csilláéhoz. A "szeretet ellen nincs törvény", de a szerelem MÁS, érzelem, és sajnos, ha hiszünk a Jó és Gonosz harcában sztem a Gonosznak is kiváló eszköz ez az érzelem. Ezt én Istenben hivőként is állitom, és mezei emberként is megtapasztaltam, olyan erős szerelmet, ami később csak rosszat vont az èletemben maga után. Nem tudom,h lehet a rosszat már az elején akár csak sejteni is. Az biztos, h vèletlenek nincsenek.Utólag talán azt tanultam, h ne adjam a teljes érzelmi kapacitásom a lángolásomba legközelebb,de ez nem lehet a szerelemben,akkor nem hideg fejjel gondolunk a mult tanulságaira. Ha meg ez az első IGAZ nagy érzelem, senki ember nem tud okos lenni. Én mikor ilyen volt bevallom, még imádkozni is tul későn kezdtem, mentem a szivem után. Ez csak a saját tapasztalatom, és véleményem,ne gondold,h okoskodni akarok.

l.gabi 2017.04.12. 04:52:20

@C. Hannah: Örülök, hogy írtál ide és köszönöm neked is a véleményed.
Nem gondolom, hogy okoskodni akarnál.
Nehéz ez a helyzet, mert bennem is vannak kételyek, érzem, de nem tudjuk megbeszélni egymással, mivel neki ez a nagy kérdése, hogy minek számítunk egymásnak? Büntetésnek, jutalomnak vagy kísértésnek? Ezért gyűjtöm a véleményeket, remélve azt, hogy valamit összehozok neki.

C. Hannah 2017.04.12. 09:44:24

L.Gabi@ .aAz előbb elkezdtem irniNeked és Neki, de még nem fejezhettem be, mert"elugrott" vagy mit csinált az iromanyom a blogoldallal együtt. Megpróbàlom a lényeget ujra leirni. Ha nem is Neked, hanem inkább Neki gond,h van_e Jó és Gonosz harca ilyen esetekben,ha Ő hivő vizsgálja meg"gyümölcseikről ismeritek meg" Jézus tanácsát, bár a szerelem "halvány lila köde" igen távoli szinonimája a szeretetnek,csak jóval a "lila köd,meg a láng" után érhet azzá. Ha Benne vannak ilyen kétségek,h a Jótól v a Gonosztól való mindez itt és most,akkor Neked is a józan"paraszti" eszedre kellene hallgatni, és bármily nehéz is kivárni, h kiforrjon Őbenne, lehet h ezt a kérdést pont a Jótól _ ha ugy gondolod Istentől _ kaptátok. Megóv Benneteket, az esetleges utóhatásoktól, ha azok fájdalmak sorai lennének. Magamról csak annyit, sajnos önző gyávaságom miatt még nem ex vagyok, de sokat segitettetek ,mint szerető csapat,h legalább már irni merek a tiltott helyekre.A Te ,Srfatias és Századik irásai és Mennyei Atyánk adott ehhez erőt!

l.gabi 2017.04.12. 20:26:08

@C. Hannah: kissé nehezebb a helyzet, mert nem szeretnék mindenféle más szempontot is belekeverni, de látom, hogy nála minden a büntetés - jutalom - kísértés kategóriában dől el először, majd csak ezt leküzdve jöhetnek majd az én kis racionális problémáim. Arra jutottam, hogy az ő nézetrendszerén belül maradva kell megfejtenem a saját válaszát, akár szimbolikusnak tekintve ezeket és akkor végre áttérhetünk a saját részemre.
Nincs jelen a részemről vagy az ő részéről a realitást kitakaró rajongás, éppen az ellenkezőjéről van szó és ettől válik még nehezebbé. Ugyanazt látjuk és tesszük mérlegre, teljesen ellentétes következtetésekre jutva el. Valahol titokban azt reméltem, hogy hamar át tudok vele térni a racionális beszélgetésre, ahol már nem hitkérdésekről és természetfelettiről van szó, de ezt nem úszom meg, amit nagyon sajnálok (mivel nem tartom magam hívő embernek, csak itt ennek más az értelmezése).

A magadról írt kijelentésed, miszerint önző gyávaságból nem vagy ex, nem osztom. Szerintem nem kötelező kilépni vagy bármilyen látványos módon szakítani a gyülekezettel. Eleve mindenki helyzete más és más, de egyébként is számos érvet tudok mondani a kilépés ellen. A legfőbb az, hogy a kilépés rituális formái (kiközösítés, elkülönülés, tétlenné válás, elkülönítés) a szervezet kategóriái. Ha valaki ezeket a saját kilépése érdekében idézi elő, akkor engedelmeskedik a szervezet előírásainak. Akkor, ha nem ismerem el a szervezet vezetésének a felettem való hatalmát, miért az ő szabályaikat követve kellene velük szakítanom? Önmagában ezért sem tartom helyesnek a gyülekezetből való távozásban a szervezet rítusát követni.

Mi nem vagyunk egyébként "szerető csapat", ezt csak azért írom, mert nem lenne etikus szó nélkül hagynom. Az általad megnevezett egyik blogger elég sok rágalmat összehord rólam, többek között teret ad olyan megjegyzéseknek (és gerjeszti is azokat), miszerint én:
- erkölcstelen vagyok
- nem a hitem miatt szakítottam a szervezettel, hanem a saját erkölcstelen vágyaim követése miatt
- hazudok
- a blogot pénzgyűjtésre használom
és ez csak egy rövid válogatás.
Az is igaz, hogy én sem gondolok róla és a gazdájáról olyanokat, melyeket le lehetne írni ide, annyira nem szépek a róluk születő gondolataim.

Úgyhogy nem akarom benned táplálni azt a véleményt, hogy "mi" szerető csapat lennénk, mert vannak olyanok, akikkel nem csupán "egy csapat" nem akarok lenni, hanem két teljesen ellentétes oldalhoz tartozunk. Látszólag úgy néz ki, hogy mindannyian a szervezet visszaélései ellen küzdünk a magunk módján, de szerintem a valóság nagyon nem ez.

csaposnak 2017.04.17. 14:46:47

oh ! kedves Gabi, nagyon szerelmes lehetsz :) /és aranyos :) /
ha nem lennél, tudnád a választ :) / Te komoly, okos, kedves leány /
A kérdés itt az előretudásról szól, (szerintem) ki tudja megmondani döntéseink hosszútávú következményeit ? A kérdés az lehet, hogy vajon jól "sülnek el a dolgok" ? hááát ....
Amit megértettem "rövidke életemben" az, hogy örüljünk a jónak és "fürödjünk" a boldogságban, DE ha kiderül, (megfelelő idő után) hogy rosszul döntöttünk, akkor merjünk változtatni !!! ne legyünk mártírok.
Szerintem erre Te képes vagy :)
Csak emberek vagyunk, semmi több ...

l.gabi 2017.04.19. 04:57:23

@csaposnak: köszönöm a kedves soraid! Értem amit írsz, de most tényleg arról van szó, hogy szeretném vele elrendezni és ezek miatt nem tudunk a lényegről beszélni.