FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

  • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
  • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
  • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
  • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
  • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) pedofília (1) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (27) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

Blogra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatos válaszok

2017.03.29. 03:07 | l.gabi | 10 komment

Címkék: blogügyek

Korábban említettem, hogy a levelezési idő rövidítése miatt szeretném a leggyakrabban előforduló kérdéseket egy-egy bejegyzésben megválaszolni. Ez a bejegyzés is ilyen, a mostani témája: ez a blog. 

A céljaimról

Többször is elmondtam és le is írtam, hogy ez a blog a lelkesedésemből él. Amikor azt írtam, hogy mindig változnak a céljaim, akkor a felettem múló időre utaltam vele. Le sem merem írni mennyi idős voltam akkor, amikor ide először írtam, a mostani életkorom meg végleg nem merem leírni. Arra gondoltam, hogy X év alatt teljesen megváltozik a világhoz való viszonya az embernek, elég komolyan átértékelődnek ennyi idő alatt a dolgok. Amíg úgy érzem, hogy szeretnék híreket, történéseket közvetíteni, addig biztosan fogok írni. Az pedig, hogy idővel átalakul a stílus és a hangnem, a személyiségem alakulgatásának a következménye, nincs semmi extra oka.

Önmagában a blog célja változatlanul a szervezet és a szervezet körüli ügyeknek a figyelemmel kísérése. A kezdetektől fogva szubjektív tudósítást ígértem, a "tényszerű" és hasonló jelzőket mások fogalmazták meg. Az objektív tudósítás a klasszikus öt kérdésre válaszol (az lenne a hír), szerintem hiány van belőle, de itt nem tudom pótolni. Túlságosan is érintett vagyok ahhoz, hogy ezen a felületen képes legyek csak a hírek közlésére szorítkozni. Az, hogy egyes blogok (például ez is) objektívnak tűnnek, az csupán napjaink hírportáljainak a szegénységi bizonyítványa.

Abban egyetértek, hogy a hírszolgáltatás általános válsága (mármint Magyarországon) nagyon jó alkalom lenne a blogoknak. Nagyon könnyen át lehetne alakulni tematikus hírcsatornává, ahogyan egy-egy területen belül ez meg is történt. Az, hogy jelenleg a szervezet körüli ügyekben ilyen nem alakult ki magyar nyelven, nem jelenti azt, hogy nem is lesz soha.

Más felületek

Nagyon jól tudom, hogy sokszor nem vagyok képes a történésekre akkor reagálni, amikor arra egy híroldalnak kellene. Ilyen célt megpróbáltunk három másik felületen is (JT-portál név alatt) elérni, de az eddigiek csak azt mutatták meg nekünk, hogy miért nem megy. A főpróba 2016 őszén volt, de az első héten kudarcba fulladtunk.

Az okok:

  • a tárhelyszolgáltatónk a második nap összeomlott és hónapokig nem tett semmit; amikor nem hosszabbítottuk meg a szerződésünket, akkor felajánlották, hogy elhárítják a hibát, de erre hónapokon keresztül képtelenek voltak (nem éltünk az ajánlattal)
  • a szervezetről megjelenő hírek minősége rendszerint eléggé alacsony, mivel a szerkesztőségek csak átveszik a kiadott pr-anyagokat; ebből ered, hogy nekünk kell a hírek után menni - ez azonban minimum két ember napi munkaidejét teljesen lekötné; erre nem voltunk felkészülve
  • a kialakított koncepciót újra kellett gondolni, mert túl sok adminisztrációt igényelt, de ez csak a működés közben derült ki

A JT-portál ötletét még nem adtam fel, csak máshogy kell megszervezni. Annak is örülnék, ha valaki más leelőzne minket és megalkotná.

Ezek a kudarcok egyébként tanulságos kudarcok! Példának a JT Múzeum ötletét szoktam felhozni. Először egy zárt csoportként működött, amiből számos technikai kérdésre sikerült optimális válaszokat adni. Utána facebook-oldalként ment tovább, mely szintén sok apró-cseprő, de az élvezhetőséget és használhatóságot befolyásoló részletet napvilágra hozott. Ha ezekkel a próbálkozásokkal nem szenvedünk, akkor az éles működésnél vallottunk volna nagyon kellemetlen kudarcot. A Múzeum által nyert élmények miatt vallom azt, hogy nem szabad félni hónapokat kísérletezgetni és újra meg újra elkezdeni.

Régi igény a statikus, akár lementhető honlap. Erre vonatkozóan sokféle ajánlatot kaptam, de egy teljes egészként kezelhető ilyet csak úgy lehetne elkészíteni, ha a blogon közölt anyagokat lezárt egésznek érezném. Ez viszont nincs így, csak ebben a pillanatban is több tucat bejegyzés van vázlatban, ami azt jelenti, hogy azok kutatás alatt vannak, íródnak, alakulnak. A szervezeti épületeket bemutató írások eredetileg egy bejegyzésben jelentek volna meg, de közölhetetlenül nagy mérete lett volna. Amíg ezek nem záródnak le, szerintem statikus honlap sem lesz.

Ettől függetlenül zajlik egy archívum kialakítása. Ez nagyon kísérleti fázisban van. Rajzokon szépen ki van dolgozva mi lesz ott, de ebből még alig látszódik valami. Nyugodtan, lépésről-lépésre haladunk. Nagyjából ez év nyarára lesz érdemes megtekinteni vagy talán őszre. Abban az archívumban egy másféle csoportosításban lesz megtekinthető a blogon közreadott tartalom, de csak azok, melyek egy évnél régebben jelentek meg. Ez a fajta kialakítás sok személyes kérésnek tesz eleget, amint kész lesz, jelezni fogom.

Ismert személyek megszólaltatása

Az ismert Jehova Tanúi és volt Jehova Tanúinak a "gyűjteménye" nekem is célom, de nincs elég együttműködő. Angolul azért van ilyen, mert az érintettek maguk beszéltek a sajtónak, azokat extanúk összeszedték és különböző helyeken leközölték. A magyar nyelvű érintettek azonban nem akarnak beszélni. Szerintem nekünk (a blogok szerkesztőinek) a feladatunk, hogy a megszólalás lehetőségét megteremtsük és vonzóvá tegyük. Szerintem ebben nagy hiányosságok vannak, kevés esélyt látok a gyors megvalósulásra. Sajnos tekintettel kell lennünk arra, hogy a vallási kötődés különösen érzékeny adat, ezért nem lehet az érintett beleegyezése nélkül ezt feltárni.

Össze lehet számolni azt, hogy hány olyan magyarországi ismert emberről tudunk, aki a nevével együtt vállalta a JT-múltját. Nagyon-nagyon kevés, ami az ismert érintett személyeknek kb. a 3 százaléka.

A jövőre nézve azt tartom fontosnak, hogy a megszólalási közeg eleve nyitott és befogadó legyen - és ez a fő probléma. Ha valaki ma kiállna azzal, hogy ő JT volt és elkezdené sorolni az élményeit, magára rántana egy olyan cunamit, amitől egyébként megmenekülne. Erre vonatkozóan sok példát tudnék felhozni, de a lényeg az, hogy ennek változnia kell.

Például egy ismert és kedvelt személy esetén sok beszélgetési kísérletem kudarcba fulladt. Az illető közben az egyik újságban említette, hova szeretne eljutni. Nem drága hely, de a külső látogatók elől elzárt intézmény. Szerencsére valaki elkezdte szervezni és végül három ember óriási mennyiségű munkájával megoldható lett egy 20 fős csoport fogadása. A kiválasztott interjúalanyt is elértük, elment, a program után megvalósult az interjú. Mégsem közölhető le, mert a beszélgetés vége után egy órával kérte, hogy mégse jelenjen meg. Ez nem egyedi, de szomorú sem vagyok, mert remélem egyszer ezek publikálhatók lesznek, természetesen az interjúalanyok engedélyével.

Erkölcstelenség?

Az erkölcs és erkölcstelenség egy szervezet által felállított kategória, melynek nem hiszek a létezésében. Azt gondolom, hogy egy objektív összehasonlítás nem mutatna ki különbséget a szervezet tagjai, más vallások tagjai vagy az úgynevezett világiak között sem. Ha lenne is különbség, akkor arra fogadnék, hogy a magas erkölcsi normákat hirdető felekezetek tagjai között több a "problémás" ember, mert a saját belső világuknak szükségük van valamiféle bűnbocsánatra vagy "jó hatás"-ra. Azért tartom fontosnak ezt a kérdést boncolgatni, mert a szervezet állandóan ki akarja játszani a "mi erkölcsös, tiszta szervezet vagyunk" kártyát, de ez szerintem nagyon nem igaz és pont úgy nem igaz, ahogyan a gyülekezetben ez elhangzott.

Egy bizonyos konfliktusra reagálva: azt persze elfogadom, hogy például VK (egy vén) felesége soha nem tapasztalta meg facebookon a zaklatást és soha nem kezdett ki vele senki sem a gyülekezetben, de ez nem is csoda. Szerintem elég sokat kell inni ahhoz, hogy valaki őt kívánja meg, de olyan állapotban az ember nem megy gyülekezetbe, a monitort meg már nem látja. Tehát nem VK feleségének a véleménye érdekes, mert nincs abban semmi meglepő, hogy vele szemben maximálisan távolságot tart mindenki, csak éppen ezt nem meri senki elmondani neki. Ezt azért tartom fontosnak, mert VK felesége számos módon adta a tudtomra, hogy ő Jehova Tanúi szervezetén belül csak tisztességes férfiakkal találkozott és jó pár zárt beszélgetőcsoportban ezt le is írta, rendszerint arra reagálva, amiket én írtam.

Azt is fontosnak tartom kiemelni ebben a témában, hogy nekem nem az a visszataszító, amikor valaki "normálisan" vagy "abnormálisan" él, hanem az, amikor eldicsekszik a maga feddhetetlenségével és közben ő sem jobb másnál. A tapasztalataim szerint akkor, amikor valaki nagyon harcoskodik, akkor ott jó sok minden van a szőnyeg alá söpörve. Az ilyenek időnként nagyon elbízzák magukat és nem veszik észre, hogy mennyi nyilvános felületen is elérhető nyomot hagynak maguk után. Csak idő kérdése, hogy mások is megtalálják...

Hitvitáktól való távolság

Petra kérdezte, hogy a blogon miért tartózkodom a dogmák megvitatásától, de ezt mások is megkérdezték. Mindig elmondom, hogy ez a kérdés vonzza azokat, akik keresik a vita lehetőségét, de nincs hozzá megfelelő vitakultúrájuk. Ha a szolgálatban jártasak lennének (talán nem is voltak soha!), akkor emlékeznének arra a minimumra, hogy az érveléshez kell egy másik fél által is elfogadott közös alap. Ha ez esetleg létezik is, akkor sem hanyagolható el a másik személy tisztelete és az a fajta tisztelet, ami figyelemmel van a másik fél érzékenységére. Ebből óriási a hiány, ezért hagytam el az ilyen témákat.

Nem mintha nem lennének gondjaim a szervezet dogmáival! Aki annak idején közelről látta az ügyemet, az tudja, hogy a velem kapcsolatos sietség oka éppen az volt, hogy az "ártalmas nézeteimet" (melyek kérdések voltak!) ne hallhassa sok testvér. Nagyon nem tetszik az, amikor mások ezt el akarják kenni és a felettem ítélkező, láthatóan a szexre kiéhezett vének álláspontját hangoztatják ma is. Legutóbb egy olyan ember próbálta ezt megtenni, akinek van pár nagyon kényes pont a múltjában, így nem is csoda, hogy a személyem elleni sárdobálást gyorsan összekapcsolta a múltja mentegetésével. Azt gondolom, hogy az ilyen embereket hagyni kell, hízzon csak az önbizalmuk...

Az egyébként nem igaz, hogy egy-egy blog látogatóinak a számát a kommentháború megnöveli vagy akár a sok komment automatikusan látogatókat vonz. Ami növekszik, az a lapletöltések száma, de ezzel együtt a látogatók száma riasztóan csökken akkor, amikor a megszólalások személyeskedő vagy gúnyolódó hangnemet öltenek - és ezekre jó felhívás egy dogmákon, értelmezéseken zajló vita. Azt látom, hogy a JT-témák iránt nyitott olvasók inkább a nyugalmat kedvelik, nem pedig a folyamatos vitákat, egymás szapulását. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs vitára kiéhezett több tucat ember, de azoknak megvannak a maguk felületei. 

Azt egyébként nem tartom lehetetlennek, hogy értelmes, normális beszélgetés alakuljon ki internetes felületen a szervezeti dogmákról. Ha nem jelenik meg egy észosztó, magát másoknál tájékozottabbnak, okosabbnak tartó ember (vagyis ha így is van, akkor ezt nem tartja fontosnak közölni) és minden résztvevő képes normálisan megszólalni, akkor ilyen lehet. Erre ez a blog nem bizonyult megfelelőnek.

Másfelől az is igaz, hogy egy Jehova Tanúja szemében én hitetlen vagyok. Nekem ez nem baj, mert szerintem Isten és a hit nem arra való, hogy ezekkel zsarolni vagy kényszeríteni lehessen valakit. Az ilyen kényszerítéses dolgokból elég volt a gyülekezetben, az életem gyülekezeti részébe már nem szeretném behozni. Az, aki megpróbált Istenre hivatkozva kényszeríteni valamire (meggyőző érvek helyett), kivétel nélkül elvesztette a barátságomat. Nem mintha ez veszteség lenne szerintem nekik, de menekülök az ilyen emberektől.

Mindezt úgy írom le, hogy egyetértek abban, hogy helye lenne annak a képzetnek a megvizsgálására, hogy tényleg a szervezet az egyedüli-e, amelyik helyesen értelmezi a Bibliát - mert ezt még sokan elhiszik. Ezért szó volt korábban az Igazság c. könyv ilyen jellegű feldolgozásáról, de legnagyobb sajnálatomra ez nem indult el rendesen. Elkezdtük, de nem tudtuk a szükséges időt ráfordítani.

Anyagi és egyéb kérdések

"Tényleg 60 000 dollárból működik a blog?" - fogalmazták meg többen is a kérdést nem minden provokáció hatásától mentesen. 2015 utolsó napján írtam azt, hogy a blog hátterében működő emberek kifizetésére 59-68 ezer dollár kellene. Ha ez az összeg biztosítva lenne, akkor a blog hírportálként működhetne, nagyon jó biztonsági körülmények között. Ezzel nem azt írtam le, hogy ez a pénz a blog mögött van, illetve azt sem, hogy bárkitől is kérem ezt a pénzt! Éppen azt írtam le, hogy ennyibe kerülne a segítők kifizetése, mert nem értek egyet mások ingyenes dolgoztatásával, illetve nem szeretnék a későbbiekben benyújtott igényekkel találkozni. A blog háttere éppen ezért kerül átalakításra, hogy ne legyenek "szívességek" és hasonlók. Vagyis nem került sor ennyi pénz kifizetésére. Az, hogy bárki is ennyi pénzt költene erre a blogra, egy nagyon aljas rágalom és azt minősíti, aki ezt terjeszti.

Ahogyan az is sunyi kijelentés, hogy nekem befolyásom lenne más blogokra. Eljutott hozzám is a hír arról a listáról, hogy mely blogokat és szerkesztőiket tartom a befolyásom alatt. Ez a feltételezés az érintettek részére is sértő, miszerint én ekkora hatalmat tudok gyakorolni felettük, ők meg minden ellenkezés nélkül, ilyen hosszú időn át, teljesen alávetik magukat nekem. Erre is azt mondom, hogy szerintem épeszű ember ilyet nem hisz el és nem terjeszt.

Utoljára hagytam azt a kérdéskört, ami a blog anyagi hátterét érinti. Nem is tudom, de még ebbe is belekeverni a szabadkőműveseket... mit lehet erre mondani? Ha titokban támogatnának, akkor meggyőző lenne az ellenkezésem? Hogyan bizonyíthatom be, hogy valami NEM történik meg? Szerintem ez logikai csapda és bármit is mondok nem használ. Aki józan ésszel gondolkodik, valahol érzi mi az ami már nem hihető. Az, aki meg nagyon bele akarja lovagolni magát, éljen csak abban a hitben, hogy a szervezet mögött álló, világuralomra törő szabadkőművesek bábja és fizetettje vagyok. Tessék, itt a beismerő vallomásom, remélem megfelel :)

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7112110847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.04.03. 20:37:44

"Eljutott hozzám is a hír arról a listáról, hogy mely blogokat és szerkesztőiket tartom a befolyásom alatt."

És kik vannak a listán?

l.gabi 2017.04.04. 05:37:22

@sefatias: A közös blog összes szerkesztője, Columba és parti Jónás

l.gabi 2017.04.05. 05:52:38

@sefatias: így van, bent is az voltam, utána is az lettem :)
nincs új a nap alatt :)

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2017.04.05. 19:54:54

@l.gabi: Elolvastam..jó az ilyen összegzés..
Nem tudtam, hogy ennyire öregszel, hogy nem mered leírni korodat :) :) :)
Jó ez csak vicc volt....:)
Jók ezek az összefoglalók..na és kész :)

l.gabi 2017.04.06. 05:21:28

@Csakegyember: sajnos felettem is nagyon múlik az idő

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.04.07. 09:18:48

"Régi igény a statikus, akár lementhető honlap. Erre vonatkozóan sokféle ajánlatot kaptam, de egy teljes egészként kezelhető ilyet csak úgy lehetne elkészíteni, ha a blogon közölt anyagokat lezárt egésznek érezném."

Egyetértek. Már kínlódom egy ideje egy ilyen statikus honlap szerkesztésével, de nehezen alakul, pont a témák lezáratlansága miatt.

l.gabi 2017.04.08. 14:24:42

@t.csilla: most jutott eszembe, hogy neked van ilyened is és nincs benne a gyűjteményemben. Ha nem gond, felveszem

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.04.08. 15:37:15

@l.gabi: még nem teljesen publikus, de majd szólok, ha az lesz

l.gabi 2017.04.08. 17:57:54

@t.csilla: rendben, addig nem szerepeltetem sehol