FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

  • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
  • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
  • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
  • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
  • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (26) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

A Furman street 360, a kezdet

2017.03.16. 02:43 | l.gabi | 3 komment

Címkék: ingatlan pénz főhivatal

Miért újítanál fel valamit nagyon drágán és igényesen, majd adnád el nagyon gyorsan?

A szervezetben két külön tézis él a brooklyni ingatlanok eladásáról. Az egyik szerint Brooklyn elhagyása egy jól megtervezett lépés volt, amit valamikor az 1980-as évek első felében döntöttek el a szervezet akkori vezetői. A másik tézis szerint ez a terv sokkal később született, valamikor 1999 októbere utáni hetekben, hónapokban. Mindkét tézis azt állítja, hogy a "JT-Vatikánváros" megvalósítása volt a cél. Hosszú ideje próbálok a két elképzelés mögé látni, ami mostanáig nem sikerült, de egy közös pont van a két tézisben: a Furman street 360, mely az első eladásra kínált brooklyni épület volt.

360furmstreet1.jpg

Maga az épület egy H alakú komplexum, 12 emeletes és jelenleg "a folyóparti új Brooklyn" végén helyezkedik el. Az új városkép, amit a folyóparton és közelében alakítanak ki, mondhatni ennél az épületnél végződik.

Az épület környéke egy tipikus ipari terület volt 1928-ban (is), amikor megépítették. A szervezet 1983. március 15-én vásárolta meg és teljes felújításnak vetette alá. Mint ismert, a szervezet akkoriban nagy kölcsönöket vett fel és a legnagyobb hitelezőknek a társulást is felkínálta. Egyesek szerint már akkor eldöntött tény volt a brooklyni elköltözés, mert másképpen nem lehetett azokat a hiteleket visszafizetni (vagy: akik társultak, azok a pénzükhöz akartak jutni, tehát egy 25-30 éves időszak után elkerülhetetlen volt az eladások elkezdése). A 20 éves tulajdonlás időszakában a szervezet több felújítást hajtott végre, így amikor 2003-ban eladták, egy nagyon jó minőségű épületet adtak ki a kezük közül (ebben némi vita azért van).

Eredetileg könyvek nyomtatásának a helyszíne volt, de ott kapott helyet az 1978-ban megalapított szalagmásoló részleg, mely hangkazettákat állított elő (kényelmesen volt hozzá hely). Szintén oda költözött be az asztalos-részleg is, mely az USA területén lévő szervezeti épületekbe gyártott bútorokat. Amikor 1991-ben felújították az épületet, akkor ruhatisztító egységeket telepítettek a komplexumba, ahova a szennyeseket összegyűjtő teherautót lift szállította fel. Erről a szervezeten belüli logisztikával foglalkozó egyik "önkéntes" azt nyilatkozta, hogy a megvásárlásától fogva érezték, hogy az épület hatalmas és talán soha nem fogják annyira belakni, amennyire lehetőség kínálkozik rá. Amikor Európa keleti része felszabadult a betiltás alól, akkor mondogatták, hogy újabb és újabb igényeket fognak kiszolgálni, de amint az ismert, nem történt meg.

Ez az "önkéntes" nagyon részletesen leírta, hogy mennyire nem volt kihasználva az épület, amit persze nem bántak, mivel lehetőséget kínált új osztályok kialakítására vagy egy-egy már működő osztály bővítésére. Az ő elbeszélése szerint soha nem számoltak az épület esetleges eladásával, de talán csak túl kicsi volt a pozíciója ahhoz, hogy erről tudomása lehessen.

Az 1991-es felújításkor még szó sem volt Brooklyn elhagyásáról, sőt, a szervezet további épületeket vásárolt. A környéken élők mondogatták is, hogy ekkora vásárlási hajlandóság valószínűleg egy JT-Vatikán kialakítását célozza, ezért spekulációkba kezdtek a szervezet ajánlatát várva - vagyis elkezdtek emelkedni az ingatlanok árai. Az áremelkedés olyan mértékű volt, hogy 1997 után több helyen is nyomon lehet követni azt a véleményt, miszerint az Őrtorony Társulat az eladásokkal jobban járna, mint a további vásárlásokkal. Ez a vélemény elég hamar a Vezető Testület elé került. A fogadtatásáról nem tudni semmit, de abból kiindulva amiket ma tudunk, talán a kivárás mellett döntöttek.

A 2001-es összetételű Vezető Testület úgy kezdte a szeptembert, hogy egy titokzatos összetételű 7 fős bizottságot kért fel a világméretű nyomtatás ésszerűsítésére, amit terület szerinti nyomtatásnak kereszteltek el. A javaslat szerint az alábbi 6 körzetet hozták létre a szervezeti nyomtatásra: Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Észak-Amerika és Európa. Minden terület magának kezdett nyomtatni, így a brooklyni nagy nyomda szükségtelenné vált. Wallkillban ráadásul nagyobb belmagasságú raktárhelyek kerültek kialakításra, így kisebb alapterületen jóval többet tudtak tárolni. Ez a javaslat hatályba is lépett 2002-ben, így a Furman street 360 hirtelen szükségtelenné vált, melynek eladását 2003 nyarán jelentette be a Vezető Testület. 2004 óta már nem is zajlik semmilyen nyomtatás Brooklynban, minden ilyennek a helyszíne Wallkill lett (2004. április 29-én kapcsolta le az utolsó gépet Max Larson).

2004-ben a Furman street 360. sz. alatti épület el is lett adva (205 millió dollárért), így megtörtént az első brooklyni eladás, melyről senki sem sejtette, hogy követi majd sok másik is. A szervezet vezetése még évekig titkolta, hogy teljesen el akarja hagyni a várost, így az árakat eléggé magasan tudták tartani.

Ma a Furman street 360 egy luxusingatlan, nagyon tágas és nagyon szép lakások vehetők meg benne, csillagászati áron. A környezet is alakul, lassan képes lesz megadni azt az élményt, hogy az ember a Föld bolygó fővárosában van és ugyanakkor a természetben is, de a legjobb épített környezet veszi körül, amit csak el lehet képzelni.

Pár kép a mostani körülményekről:

360furmstreet10.jpg

Egyes lakásokhoz saját moziterem is tartozik

 

360furmstreet2.jpg

Éjszakai kilátás a híd felé

 

360furmstreet36.jpg

Kilátás az egyik lakás nappalijából

 

360furmstreet41.jpg

Folyóparti luxuslakás kikötő nélkül? Ugyan már!

 

360furmstreet4.jpg

Az egyik 3,5 millió dollárért kínált lakás terasza

Miközben az eladás körülményeiről gyűjtöttem adatot, végig arra a kérdésre kerestem a választ, hogy mikor születhetett meg az eladás ötlete. Tényleg lehetett-e már a vásárláskor tudni vagy ez az ingatlanárak miatt született döntés volt, vagy esetleg tényleg a nyomtatás átszervezése miatt merült fel ez a lehetőség?

A kérdés látszólag érdektelen, de az említett "önkéntes" egy érdekes adalékkal szolgált. Amikor az 1980-as évek elején a szervezet a tehetős testvérekkel közösen alapított egy új szervezetet az ingatlanos ügyekre, akkor azt elég csendben tették meg. Valójában eddig csak Barbara Anderson elmondásából lehetett róla tudni, melynek nyomán pár dokumentum elő is került. A korábban idézett "önkéntes" azonban még évekkel ezelőtt azt mondta, hogy az új lakókörnyezet kialakításában a tehetős testvérekkel közösen alapított cég is érdekelt. Vagyis azok, akik tudtak nagyobb összeget hitelezni akkoriban, azok (vagy a gyerekeik, unokáik) ma nem csupán a hitelezett összeget kapták vissza, hanem egy nagyon magas profitot is biztosító ingatlanügyletbe is belekerültek, mely elég jelentősen megnövelte az amúgy sem csekély vagyonukat. Kiemelném ezen a ponton, hogy a cég kapcsolatát a jelenben ismert cégekkel még nem tudtuk bizonyítani, vagyis ez csak egy híresztelésként kezelendő.

Az épület utáni nyomozás története folytatódik... Hamarosan!

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1512084661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kócsag 2017.03.19. 11:50:32

Valamiért azt hittem, hogy a 90-es években vették, felújították, majd eladták és nem tudtak leállni az eladásokkal. Most megtaláltam én is a vétel dátumát, köszönöm.