FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

 • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
 • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
 • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
 • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
 • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) pedofília (1) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (27) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

A közös blog alapítóiról írt körlevél

2017.03.15. 01:49 | l.gabi | 5 komment

Címkék: blogügyek

Több üzenetet is kaptam, melyben egy tavaly történt esemény "soha el nem mondott" részleteit taglalja egy ismeretlen szerző. Erre szeretnék reagálni. Téma: hogyan jött létre a blogközösség? 

Amikor készítettem erről egy évfordulós bejegyzést, akkor leírtam azt, ami a blogokon vissza is követhető, miszerint van egy olyan valaki, akinek komoly érdemei vannak ebben. Ez a valaki az, aki a blogokról Csakegyember néven ismert. Ő vetette fel, hogy miért nincs közös blog, holott lenne értelme. 

A felvetésére minimum ketten válaszoltuk azt, hogy semmi esélye nem lenne egy ilyennek, de ezt nem is akarom itt részletezni, hiszen azok a kommentek és azok a bejegyzések a blogján elérhetőek. Az is könnyen visszakövethető, hogy ő, vagyis Csakegyember, egyesével, minden aktív bloggert megkeresett és meghívta az akkoriakat egy közös eszmecserére.

Az eszmecserére hét ember mondott igent. Az a hét ember ugyanaz a hét ember, aki a blogközösség blogján bejegyzéseket jelentetett meg. Ahogyan az eszmecsere elindult, Csakegyember tiltakozott ellene, hogy a nevéhez kössük az alapítást, mert a másik hat személy nélkül ez nem valósult volna meg. Mivel a blogközösség blogja egy éves, ezért már látható ki ez a hét ember. A félreértések elkerülése végett, leírom ide, betűrendben (mostani nicknevekkel):

 • Csakegyember
 • Egonymus
 • Kingdom
 • Marci
 • Nicku
 • Tcsilla

Valamint magam.

A választóvonal: az eszmecsere kezdete a közös blog elindításáról. Előtte kifejezetten csak egyetlen személy, Csakegyember volt benne aktívan, aki meghívta az embereket egy egyeztetésre. Ha jók az emlékeim, a későbbi közreműködők sem voltak túl aktívak, csak az ötletet bejelentő posztja alatt írogattunk.

Az eszmecsere kezdete után egy zárt helyen folyt az ötletelős beszélgetés, ahol csak az a hét fő volt jelen, akik a blogra később írtak is posztokat.

Ha valaki bármilyen további nevet említene az alapítók (említett hét fő) vagy az ötlet "atyja" (vagyis Csakegyember) közé sorolva őt, az egyszerűen nem igaz. Mindent vissza lehet követni, így könnyű az ellenőrzés.

Mivel magam lehetetlennek tartottam a közös blogot, jól emlékszem ki volt az, aki hozzám hasonlóan kételkedett. A legerősebb kételkedők egyike Sefatias volt, mindketten attól tartottunk, hogy a világnézeti ellentétek miatt nem lesz majd semmi, egy újabb nagy vitán kívül. Tévedtünk. Az ellenzők közé még jó pár más személyt is fel tudnék sorolni, világosan emlékszem arra, kik voltak még hozzám hasonlóan ellene és milyen okok miatt. 

Ez azért lényeges, mert utólag egy olyan embert próbál valaki(?) a "közös blog atyja"-ként beállítani, aki nem volt az. Sőt! Minden visszakövethető az egy évvel ezelőtti ötletelésben érintett blogok kommentjei között, ezért nincs értelme ilyen módon felülírni a múltat.

(Ezzel összekapcsolódóan írja az illető ebben a körüzenetben, hogy ez az utólag alapítóvá "avatott" jóember mi mindent NEM tett meg, amit állítottam róla magam is. Ennek sincs értelme, több tucat komment és számos felületen írt archivált üzenete áll rendelkezésre cáfolatként. Nem szeretem ezeket az utólagos kimosdatásokat. Az utóbbi néhány évről beszélünk! Itt voltam, magam is átéltem! Mi értelme van ennek?)

A levélről azt gondolom, hogy nevetséges és gyerekes, szerintem még a főszereplője sem értene egyet a benne írtakkal. 

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1012333729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kócsag 2017.03.15. 15:59:16

Olvastam a levelet, nem lehet komolyan venni. Még ő maga sem vette komolyan, nem is jelent meg nálatok.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2017.03.15. 17:47:37

Igen így volt..s ha bárki mást mond..az lényegében hamis dolgokat állít..A lényeg, az események magukat követték..Én érdemem csak annyi, hogy felvetettem a gondolatot és a többi magától jött...Együtt csináltuk s csináljuk továbbra is :)

l.gabi 2017.03.16. 07:16:30

@kócsag: tényleg nem...
@Csakegyember: az ötletért hálás vagyok neked.
Jó ötlet volt! :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.03.19. 07:05:20

Ha jól értem, valaki azzal szeretne kérkedni, hogy ő is a blogalapítók között van?

l.gabi 2017.03.19. 08:51:05

@sefatias: vagy inkább valaki így szeretné éreztetni, nekem ez a gyanúm