FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

  • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
  • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
  • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
  • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
  • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) pedofília (1) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (27) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

Egy éve létezik a blogközösség

2017.03.08. 03:47 | l.gabi | 9 komment

Címkék: blogügyek

2016-ban, március 8-án, 1 évvel ezelőtt vált láthatóvá az a valami, ami a Blogközösség Jehova Tanúiért nevet kapta. Erről szeretnék ma megemlékezni és pár sorban leírni azt, hogy miért látom nagyon jó ötletnek és követendő példának.

A blogközösség azért alakult, hogy segítséget nyújthassunk azoknak, akik a Jehova Tanúi szervezetével kialakított kapcsolatukon gondolkodnak. Aktív bloggerekként fogtunk össze és az volt a célunk, hogy valami olyat hozzunk létre, ami előtte nem volt magyarul (tudomásom szerint más nyelven sem).

Úgy gondolom, hogy a blogközösség az eltelt egy év alatt meglehetősen gazdag tartalommal állt elő és megmutatta, hogy a szervezeti múlttal rendelkező személyek, a köztük lévő világnézeti különbségek ellenére is, képesek valamiféle építő tevékenységre. Még magam sem hittem annyira a sikerben a szervezés ideje alatt, ezért időről-időre meglepődtem a történteken. Azt hittem, hogy az egész valami gyerekes és nevetséges világnézeti vitába fog süllyedni, bár ahogy telt az idő, láttam mennyire másfele tartunk.

A magam részéről mindig is annak szurkoltam, hogy nagyon sok netes felület legyen elérhető magyar nyelven és lehetőleg jó sok műhely, így alapokat biztosítva ahhoz, hogy majd egyszer az érdekeink védelmére közösen tudjunk fellépni. Az sem baj, ha az egyes műhelyek között átfedés van és láthatóvá válnak a különbségek. Ugyanis a legjobb szándék mellett is gond adódhat abból, ha az exes ügyeknek csak egyetlen szószólója lenne. Borítékolható, hogy a többség nem ért vele egyet teljesen, így az egyes csoportok láthatóvá válása éppen a párbeszédet tudja elősegíteni.

És itt jön az a pont, ami engem éppen a napokban lepett meg. Valamilyen ok miatt egy belső felületen arról beszéltünk, hogy bővítsük-e a blogközösséget. Az egyik véleményben előkerült az, hogy a blogközösségnek van saját arculata (nem szó szerint így, de ez volt a lényege). Ezzel azonos időben néhány olvasó is ezt fogalmazta meg. Szó szerint idézem: "szelíd, békés, emberarcú szervezetkritika" -írta valaki közülük. Elgondolkodtatott, mert nem tudtam addig mi az, ami mindannyiunkban közös pontként leírható. Ma sem tudom, de meglepett, hogy vannak akik ilyesmit állítanak. Lehetséges, hogy ez igaz is.

Vajon hiányzott ez? Azt gondolom, hogy ennek a felfogásnak van helye és jó dolog, hogy az interneten is elérhető. Amikor a szervezet a megátalkodott és állandóan rágalmazó hitehagyottakról tanít (ami a blogközösség minden tagjától, így tőlem is távol áll), akkor jó egy visszanézhető, valamit már felmutatni képes közösség, melynek az első éves munkája éppen ennek az ellenkezője! Tisztában vagyok azzal, hogy a mindig keményen fogalmazó, kifejezetten a szervezetnek és a tagjainak a könyörtelen bírálatára hajló nézeteknek is van egy jelentős tábora. Rosszul is érintett amikor megtapasztaltam mennyire népes az a tábor! Pont ezért örvendek annak, hogy mi is megjelentünk és láthatóak vagyunk.

Ezzel nem azt mondom, hogy csak azért vagyunk "kellőek", mert  a létezésünk cáfolat egy szervezeti kijelentésre, hanem azért, mert szerintem az általunk képviselt magatartás sokaké. Ezért tartom jónak, ha mi is látszódunk.

És mit adott a blogközösség az első egy éve alatt? Miben más még a jelenünk ahhoz képest, ami előtte volt? Egy olyan csoportot, akik készen állnak arra, hogy a vívódásokon, kétségeken keresztüli nem könnyű úton segítsenek átlavírozni. Nem azért, mert okosabbak vagyunk, hanem azért, mert magunk is valahol tartunk ebben az egészben. Ahogy az egy évünk is bizonyítja, képesek vagyunk tolerálni a miénktől eltérő véleményeket és nem adunk valamiféle új igazságot vagy új felekezetet a régi helyett.

Tartalmat tekintve is értékesnek gondolom az eltelt egy évet. Ahogyan az eredetileg is cél volt, az újak számára már a feledésbe merült írásokból is elő tudtak jönni emlékeztetők a blogközösség oldalain. Azt is meg kell említsem, hogy szerintem mindenkitől születtek olyan írások, ami miatt érdemesnek találom böngészésre az egész blogot. Itt most nem részletezném, mert több tucatnyi linket kellene beszúrnom, ha csak a legfontosabbakat szeretném felidézni.

A blogközösség felülete egy nyugodt helyszín a beszélgetésre is. Azt gondoltam (tévesen), hogy ezzel majd sokan szeretnének élni, de időközben többen is türelemre intettek: a vívódások, a döntések, az útkeresések ideje sokaknak nem a kitárulkozás, hanem a csendes befogadás időszaka. Talán így van, nem tudhatom. Ez majd kiderül az előttünk álló időszakban. Mindenesetre mindenkit bátorítok, hogy nyugodtan nyilatkozzon meg bármelyik bejegyzés alatt, lesz olyan közülünk, aki normálisan fogja fogadni (nyilván nem én, mert bennem van egy jó adag türelmetlenség - ezért is jó hely a blogközösség!).

Azért, ami az egy év alatt történt, sokakat illet elismerés. Van azonban valaki, aki mindig visszautasítja amikor a neve említésre kerül, de valahol tudjuk, mennyire fontos szerep jutott neki: Csakegyember. Ha ő nem veti fel, nem teszi meg a legelső lépéseket, ha nem érvel (nekem is!), akkor ma nem lenne az, ami lett!

Nekem ugyanis meggyőződésem volt az, hogy a világnézetem és bizonyos dolgaim miatt nincs olyan normális ember, aki együtt akarna velem bármit is csinálni. Ha akad is pár ilyen ember, az már addigra mind megtalált, de újabb volt Jehova Tanúi? Á, az kizárt - gondoltam - hiszen a magyar exek között vállalhatatlan a személyem. Nem fejtettem ki eddig soha, de nagyon meghatott, hogy az a hat ember (Csilla, Nicku, Csakegyember, Egonymus, Kingdom és Marci) nem így gondolta! Hitetlenkedve kérdeztem Csakegyembert, hogy tényleg nem jelent gondot senkinek sem a személyem? Hálás vagyok nekik, hogy befogadtak maguk közé!

Nem reklámszöveg volt az, amit valamelyikünk (nem én) megfogalmazott a blog köszöntőjében:

Működhet egyáltalán egy ilyen blog, más és más beállítottságú és világnézetű emberek összefogásaként? Vajon nem lesznek-e a véleménykülönbségek annyira vaskosak, hogy ellehetetlenítse a közös munkát? Nos, mi úgy hisszük ennek kulcsa a másikunk teljes elfogadásban van. Ha úgy vesszük már ebben is különleges a blog. Valójában a közös cél az, ami lerombolja a közöttünk lévő világnézeti falakat. Az a vágy, hogy Jehova Tanúiért tegyünk valami hasznosat, valami magasztosat. Azokért, akiket ismerünk és kedvelünk, akik családtagjaink, és akik barátaink is talán.

Az akkori ígéretünk ez volt:

a blog össze fogja gyűjteni és egy blogba fogja fókuszálni azokat a cikkeket, amelyek más hazai és külföldi blogokon jelentek meg, és leginkább segíthetnek neked

Ehhez 14 bejegyzéssel járultam hozzá. 2016 során 10, 2017-ben eddig 4 bejegyzéssel. Nagyjából sejtem, hogy akik ide ellátogatnak, azoknak a jelentős része olvasta az ottani írásaimat is. Most szeretnék visszatekinteni erre a 14 bejegyzésre, mindegyikről elmondva, hogy miért éreztem ezeket segítségnek.

2016-ban 10 bejegyzést tettem közzé, mindegyikben az újabb kilépők/ébredők számára nem feltétlenül jól ismert tényeket, információkat elevenítettem fel. Zömében nem blogbejegyzéseket húztam elő a képzeletbeli kalapból, hanem régi információkat próbáltam 2016-ban is fogyasztható formában átadni.

Az első három egy akkor már 11 éves írás volt, amit soha, senki nem olvasott még korábban az interneten:

Politikai semlegesség - egy 2005-ben íródott szöveget tettem közzé ezzel a címmel, mely sok éven át egy íróasztal fiókjában pihenve várta az első olvasóit. A szövegben szerepel az a bizonyos Ébredjetek! karikatúra is, melynek közlése szerintem egy politikailag nagyon nem semleges tett volt.

Fegyveres semlegesség - a 2005-ben íródott szöveg második része. Azonnal hozzá kell tennem azt is, hogy Jehova Tanúi nem pacifisták, mert az önvédelmet nem utasítják el. Annak idején a Muhammad Ali elleni peres eljárásban is ez fontos volt. Sajnos sokan elfelejtik manapság, hogy egész pontosan mit vall a szervezet a fegyveres semlegességről és a fegyverhasználatról. A leírás tehát nem áll ellentétben Jehova Tanúi szervezetének hivatalos tanításával, de elgondolkodtató azt illetően, hogy a politikai semlegesség vajon tartható álláspont-e vagy sem?

Felkentség - a 2005-ből "előásott" szerző harmadik írása, mely már nem az előző kettő folytatása volt. A felkent oldaláról mutatja be milyen felkentnek lenni. Ezt még abban a reményben ástam elő, hogy az illető kedvet kap a korábbi írásainak a nyilvános közléséhez. Sajnos ez nem sikerült.

Ezt követően régi vitát hoztam elő:

Szoknya vagy nadrág? - mindig is nagyon szerettem volna női szemmel leírni a szoknya vagy nadrág kérdésben milyen szempontok nem hangzanak el. Az akkori aktuális folyóirat okán ezt megtettem. Úgy éreztem, hogy a folyóiratban megint figyelmen kívül hagyták a női nézőpontot.

Aztán egy egykori, mára már nem elérhető blogbejegyzést mentettem meg a feledéstől:

Az álszentség - egy nagyon régi, soha el nem mesélt történetet szerettem volna kibontani mindenki előtt. Ebben az esetben egy régi blogbejegyzést osztottam meg, melyet az egykor Fürtös néven ismert blogger készített. A bejegyzése oka, egy extanú által készített film volt, ami akkoriban egy jelentős díjat nyert, majd országos botrány tört ki belőle. Még akkor sem árultam el, hogy az egyik főszereplővel szerettem volna interjút készíteni, de (mint annyi mindenki az eltelt évek alatt), visszalépett az interjútól.

A beszélgetésből és a tőle kapott anyagokból nagyon sokat tanultam. Ezt nem hízelgésből írom, hanem tényleg így volt. A leírt történetben nagyon sok minden benne van az extanúságról is és annak a magyarországi egyik mellékszáláról is. Sajnálom, hogy az egész történetnek ez a szála nem került elő máshol. Volt ugyanis már példa olyanra, amikor valaki szinte asztalt csapkodva állította, hogy a szélsőjobb felé hajló extanúk soha voltak felelősek fizikai erőszakért és mondjak ugyan csak egy példát arra, amikor az extanúk felelőssége felmerült. Ez a történet ilyen, csak még nem derült ki.

A régi írások (blog előtti idők) közül halásztam elő pár érvet és forráshelyet, melyből négy írás született, szintén aktualizáltam őket 2016-ra:

Erkölcsösség - egy régóta zajló vita főbb állításait foglaltam össze arról, hogy erkölcsösnek számítanak-e Jehova Tanúi abban az értelemben, ahogyan azt a gyülekezeteken belül mondják? Az ezen a nyomon elindult kutatás eredményei lassan publikusak lesznek.

A részvénycsomag - többen rosszul értelmezik mit jelent a nonprofit jelző, mert a profit tagadását látják benne, holott éppen az ellenkezője az igaz. Az egyik akkoriban előkerült dokumentáció információt szerettem volna elérhetővé tenni, megmutatva a szervezet egyik cégének a részvénycsomagját. Ez sem volt újdonság, mert itt-ott már magyarul is elérhetővé váltak adatok, gondoltam ez se hiányozzon, ezért oda raktam fel.

Russell és a végidő - a szervezet magyar nyelvű kiadványaiban is érdemes időnkét visszaolvasni, nem csupán a blogokban. Több ilyen cikk előkerült már, de mivel hiányolom ezek mennyiségét, megpróbáltam Russell halálának az akkor közelgő centenáriumára tekintettel, kedvet csinálni ehhez. A kapott visszajelzések szerint ez nem is volt eredménytelen. A bejegyzésben elérhető az "utolsó Emlékünnep" kikiáltása is.

Téves bíróik - a Michael Jackson elleni bírói eljárás története, mely elektronikusan abban a bejegyzésben vált először magyarul is elérhetővé. Úgy éreztem ebben az esetben is, hogy nem csak a blogokhoz érdemes visszanyúlni.

Végül ismét egy aktualitás okán szedtem elő egy régebbi exes érvelést az érvelést igazoló dokumentációval együtt:

A kiközösítés fegyelmező ereje - az akkori JW TV műsorán felháborodva írtam. A cikkben egyébként ott van benne a szervezet korábbi "köszöntés"-dogmája, amikor még nem képezte a szervezeti tanítás részét a köszönés megtagadása.

2017-ben eddig 4 bejegyzést készítettem, de azokban a "nosztalgikus" cél kissé visszaszorult.

BÚÉK - a jókívánságokkal kapcsolatos kérdéskört szerettem volna körbejárni. Régi tervem volt ez, pont kínálkozott az alkalom, amit nem akartam kihagyni. Szerettem volna megmutatni, hogy ez nem annyira fekete-fehér, ahogyan a gyülekezeti előadásokban megjelenik.

Rutherford 100 éve lett elnök - Macmillan soraiból kívántam azt megmutatni, hogy még ő maga sem tartotta olyan etikusnak azt a módot, ahogyan Rutherford az elnöki székbe jutott. Ezt az évforduló okán tartottam szükségesnek megírni. Azt gondolom, hogy egy JT-ügyekkel foglalkozó blognak kár lett volna elszalasztania egy ilyen alkalmat, pláne úgy, hogy Macmillan könyve a magyar JT-k és exek között nem annyira ismert.

A kilépés-diskurzus - nagyon örültem, hogy elindult egy óvatos eszmecsere a kilépésről a blogközösség lapjain. Ehhez szóltam hozzá, a "nem olvasók" csoportjával kapcsolatban reagálva. Azóta is sok üzenetet kapok a leírtakról, még nem értem az olvasás végére. Amint sikerül, reagálni fogok.

A túllépők - egy jelenség, amelyről az exes környezetben időről-időre szó esik. Úgy éreztem, hogy ez is a vita része.

Úgyhogy boldog évfordulót kívánva szeretnék mindenki arra ösztönözni, hogy látogassátok a blogközösség oldalait és nyugodtan kezdjetek ott beszélgetést!

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4912270482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.03.08. 20:04:39

Számomra is kellemes csalódás a blog. Nem gondoltam volna, hogy van haszna. Ezért sem akartam részt venni benne. Bár azért velem nem mindenki szeretett volna együtt dolgozni :) Ettől függetlenűl jó pár írásom megjelent ott

kócsag 2017.03.08. 21:12:27

A magam részéről nagyon örülök a blognak. Több olyan szerzőt is megismerhettem, akiket korábban nem látogattam. Kifejezetten megszerettem

l.gabi 2017.03.09. 05:40:32

@sefatias: én sem hittem el, hogy nem fog vitákba fulladni. A személyeddel szerintem nincs senkinek sem baja, bár nem kérdeztem meg senkit erről annak idején. Szerintem manapság is így van (mármint: senkinek sincs veled gondja), de ez csak a saját véleményem néhány beszélgetés alapján.

l.gabi 2017.03.09. 05:41:52

@kócsag: Ez egy jó hír. Én sem mindenkit ismertem korábban komolyabban, de nagyon kellemes meglepetések értek.

alexa_szendrey · http://bktm.blog.hu 2017.03.11. 10:43:36

A kiközösítés fegyelmező ereje c. bejegyzés rosszul van linkelve. többször kattintottam rá, de mindig egy másik cikk jön be, a téves bíróikról.
A többiekkel azonos véleményen vagyok a blogközösséget tekintve. Az exjt-ügyekben ez egy nagyon pozitív eredmény. Egy olyan felület, ahol rendszeresen és megbízhatóan ott van mindig valami és valami magyar. Ez szerintem nagyon jó.
Kérdésem: a közös blog szerepet játszik abban, hogy ide kevesebbet írsz?

l.gabi 2017.03.12. 08:06:33

@alexa_szendrey: Köszönöm a jelzést, nem vettem észre eddig, de javítottam is.

l.gabi 2017.03.12. 08:30:17

@alexa_szendrey: Nem, nincs szerepe. Előkészítés alatt állnak a bejegyzések vagy éppen információgyűjtés folyik. Még az év kezdetén írtam azt is, hogy átdolgozzuk a hátteret, mert ahogy 2016 elejéig ment, az már nem volt alkalmas a folytatáshoz. Az eltelt egy év nem volt elég, de folyamatban van.

Az adatgyűjtéssel kapcsolatban egy olyan "gond" van, hogy egyre nagyobbak az ügyek és ezért egyre komolyabb munka beszerezni azt, ami hiányzik. Ha sikerül is, sokszor szándékosan heteket vagy hónapokat várok, hogy az értesüléseket kiadó személye ne legyen utólag kisakkozható. Ezek a nagyobb ügyek egyszerre jelentek meg és lekötik minden erőforrásunkat.

A legelső ilyen nagyobb ügy egyébként a Furman street 360 lesz. Nem teljes a siker, de azt remélem, hogy majd éppen az eddigi gyűjtés publikálása segít. Ott kifejezetten gondot okozott, hogy a vásárlás idejét a "köztudat" elszámolta (egyszerre élt két dátum: 1940-es évek vége és az 1990-es évek vége; egyik sem igaz, de ez hat az emlékekre).

A lényeg, hogy a bejegyzések száma nem a közös blog miatt ritkult meg.

alexa_szendrey · http://bktm.blog.hu 2017.03.13. 21:52:25

@l.gabi: Olyan levelet kaptam postán, ami már vicc. Küldtem emailben!
Nem is sejtenéd ki az alapító atyátok! :)

A hírfelületek ócskasága és hasznavehetetlensége egész komoly lehetőséget ad a blogoknak. Ami mindent eddig a tévé adott, átmegy ezekre a felületekre.
Filmek a tévé és a mozi helyett a youtubeon.
Hírek a híradó helyett a közösségi oldalakon és a blogokon.

l.gabi 2017.03.14. 09:11:09

@alexa_szendrey: a levél eljutott hozzánk is :)
A kommented második részével is egyetértek!