FIGYELMEZTETÉS

Ennek a blognak nem célja Jehova Tanúi vagy bármilyen más felekezet ellen a gyűlölet szítása, sem bizonyos emberek sértegetése vagy bármilyen negatív indulatok gerjesztése. Ez a blog senkit sem akar megsérteni, sem kirekeszteni, nem akar semmilyen módon viszályt vagy gyűlöletet kelteni.

Aki ismer, az tudja, hogy szeretem a Jehova Tanúihoz tartozó személyeket, a blog RÓLUNK szól és a személyes naplómként készítgetem.

Magam is Jehova Tanújaként nőttem fel, a családom jelentős része is Jehova Tanúja. Tehát ez nem egy Jehova Tanúi ellen készített blog.

Az itt közölt írások a belső ügyeinkről szólnak. Akkor is, ha a szervezet egyes nemzetközi vezetői megpróbálják ezeket a témákat olyan ügyekként tálalni, amelyek a kívülállók problémái.

Egy kívülálló ezekből viszont egy szót sem ért, a számukra írom: ezek a mi közös dolgaink. A 2010 nyarán a blogra irányult nagy érdeklődés bizonyítja, hogy egy kívülálló nem tudja értelmezni ezeket az írásokat.

Ezzel együtt azonban szeretném figyelmeztetni az ide látogatókat, hogy a blogban írtak olvasása sértheti egyes látogatók érzékenységét. Ezért elővigyázatosságot javaslok mindenkinek, aki először látogat el hozzám!

A gyűlölködő kommentek az észlelésük pillanatában mérlegelés nélkül törlésre kerülnek. Az ilyen kommentek szerzői a blogról is ki lesznek tiltva, ahogyan eddig is ki lettek tiltva.

Felhasználási feltételek

1. Ez a blog elutasítja a gyűlölködést és ezzel együtt bárki megbélyegzését a világnézete vagy származása alapján.
2. Ez a blog tiszteletben tartja mások világnézetét és nem kíván olyanokkal közösséget vállalni, akik erre nem képesek.
3. Ez a blog elutasít minden olyan tevékenységet, mely alkalmas valamely vallás tagjai ellen uszítani vagy negatív hangulatot kelteni. Ilyen céllal a blog nem látogatható és a közreadott írások sem használhatók ilyen célra.
4. Ez a blog tiszteli a szerzői jogokat és ha máshonnan át is vesz anyagokat, azt a jogszerű keretek között teszi meg, nagyon alapos indokkal. Amennyiben ezt bármelyik látogató máshogy tapasztalja, azt jelezze a blog szerkesztőjének. A blog szerkesztője minden ilyen panaszra nyílt állásfoglalással reagál.
5. Az ezen a blogon közreadott anyagok szabadon felhasználhatók, külön engedély és a forrás megjelölése nélkül is. Kivételt képez a 3. pontban leírtakkal kapcsolatba hozható online vagy offline felület.
6. A blogon közreadott információk ellenőrzésre szorulnak. Bár a szerkesztő mindent megtesz azok hitelességének az ellenőrzése érdekében, felelősséget nem vállal értük. Ahogy az többször is leírásra került, ez egy szubjektív blog.
7./A A blog bejegyzéseinek az olvasása bizonyos vallások tagjainak a számára sértő lehet.
7./B A látogatás és olvasás csak saját felelősségre történhet, a blog szerkesztője nem osztozik ebben a felelősségben.
8. A blogon a kommentek nem kerülnek előmoderálásra, de ezt a blog szerkesztője bármikor megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatos szabályok:
8./A Minden gyűlölködő komment moderálásra kerül. Gyűlölködésnek tartok minden olyan megnyilvánulást, amelyik más ember, csoport vagy szervezet negatív megítélésére ösztönöz.
8./B A nem megfelelő vitakultúrával megírt kommentek törlésre kerülnek. A blog szerzője magának tartja fent egy komment ilyen jellegű minősítését.
8./C Ha valaki kérni szeretné egy komment bármilyen okból való törlését, azt jelezze a blog szerkesztőjének a blog.hu üzenetküldő rendszerén keresztül vagy emailben.
9./A A blog látogatása, olvasása és kommentelése saját felelősségre történik, a blog szerzője ebből a felelősségből nem vállal át semennyit.
9./B A kommentek írói maguk vállalják a kommentjeikért a felelősséget. A kommentek írói tudomásul veszik, hogy a kommentjeikért a blog szerzőjére ruházható anyagi felelősség maximális összege 0 forint.
10. Azok, akik a blogon megírt hozzászólásokat egyházfegyelmi ügyekben (értsd: bírói bizottság) a vád mellett használják fel, súlyosan megsértik az első három pontot. Ezzel a tettükkel felhatalmazzák a blog szerkesztőjét és barátait arra, hogy súlyos szankciókat alkalmazzanak. Ezzel kapcsolatban semmilyen panasznak nincs helye. A legenyhébb szankció a kitiltás.
11. A 10. pont vonatkozik minden más olyan esetre is, amikor valaki a világi hatalom hivatalaihoz fordul és valakit a világnézete vagy vallási kérdésekkel kapcsolatos véleménye miatt panaszol be.
12. Ezen szerződés a blog megnyitása után azonnal életbe lép.

JT BLOG

Jehova Tanúiról a saját véleményem szerint. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valamilyen „hivatalos" oldal, előre szólok: itt a saját internetes naplóm olvashatja. A megfogalmazott mondatok mind a saját véleményemet tükrözik. Nem tárgyilagos, nem forrásértékű, nem ez a célja. Erősen szubjektív és nem keresztény (sajnálom, de nem tudok úgy gyűlölködni, ahogyan egy hívő, megtért kereszténytől elvárt. Számolj ezzel, mielőtt a tömegkommunikációs kvalitásomat vagy a hitem kezded kritizálni. Egyébként a blog minden írása és a blog szerzője is szabadon kritizálható, vitatható. Ha valaki megkritizálna engem, kérlek ne fenyegetőzz jogi eszközökkel, meg hasonlókkal, majd megvédem magam a saját eszközeimmel. Nem hiszek a hatalmi eszközökben és ezért akkor sem akarok azokra támaszkodni, amikor nehezebb az élet. Fontos: a blogon megjelenő bármilyen információt átvehetsz, másolhatsz, közölheted a saját blogodban, honlapodon, könyvedben, stb., nem ragaszkodom ahhoz sem, hogy forrásként megjelölj. Különösen ügyelek arra, hogy a blogon ne történjen meg máshol publikált anyagoknak a jogszerűtlen felhasználása. Ha mégis ilyet észlelnél, kérlek, hogy először engem keress meg. A felhasználási feltételek átolvasása a blog használata előtt kötelező, utólag ugyanis nem lehet reklamálni.

Friss topikok

  • t.csilla: @l.gabi: "Eddig csak kevés országban kerültek ezek elő a felszín alól és mindenhol úgy indult el,... (2018.01.04. 07:42) Elhagyva 2017-et
  • Alvirág: Irtam emailt, és mégegyszer minden jót az új évben. (2018.01.01. 22:28) A blog és 2017
  • l.gabi: @t.csilla: Az volt az eredeti link, ami a bejegyzésben is látható volt, a bejegyzés megírása után ... (2017.10.23. 20:15) Russell bányája
  • sefatias: Hát... Én úgy gondolom, hogy a biblia nem is beszél végről. Inkább valami olyasmiről, amit végnek ... (2017.10.06. 10:21) Az el(nem)halasztott végre emlékezve
  • l.gabi: @gyalogjarok: Üdvözöllek itt, örülök, hogy látlak itt! Köszönöm a kiegészítéseket! (2017.09.30. 20:06) Amikor egy kiközösített diktál (1956, hosszú)

Címkék

1878 (7) 1881 (3) 1914 (46) 1956 (3) 1975 (21) 2014 (15) afrika (5) amish (3) audrey (7) barbara anderson (17) barber (1) barr (8) barry (11) berta (5) beth sarim (10) betiltás (11) bikbak (5) bírói (26) blogügyek (56) bohnet (4) bonnie (10) bossert (1) bowen (3) chapman (1) chitty (4) cocho rocha (3) conley (3) covington (4) család (19) családfa (12) ébredjetek (7) eisenhower (2) elkülönülés (12) énekeskönyv (1) évkönyv 1975 (28) évkönyv 1996 (9) evolúció (4) felkent (19) film (1) főhivatal (86) fred franz (15) gks (1) greenlees (2) gyülekezet (59) henschel (6) híresség (34) hitvédelem (20) holocaust (4) homoszexualitás (14) indoktrináció (11) ingatlan (44) interjú (19) jackson (3) japán (4) jaracz (21) jehova (3) jelek (13) joseph russell (1) kanada (5) karácsony (2) kegyelem (2) kiadványok (28) kiberprédikálás (8) kiközösítés (24) királyság terem (11) klein (5) knorr (20) konrád (4) köszöntés (4) kriminális (33) lakáshalmozó (4) losch (12) magazin (3) malcolm (8) manipuláció (18) maria russell (17) mary (9) metodista (1) moyle (3) muhammad ali (3) múzeum (3) nemzedék (29) név (2) nigéria (1) oktatás (7) őrtorony (19) palotás (12) peloyan (1) pénz (64) pletyka (4) politika (23) prédikálás (24) R100 (14) raymond franz (11) rose ball (6) russell (98) rutherford (63) salter (3) schroeder (5) silentlambs (8) statisztika (18) susette (1) swaggart (2) swingle (3) sydlik (8) szabadkőműves (18) szexualitás (26) temető (18) tenisz (5) üldözés (18) vének (63) vér (8) vezető testület (73) zoé (3) Címkefelhő

Túlélőkészletem

Ismerkedés egy jéduplavé oldalon

2015.11.15. 03:18 | l.gabi | 68 komment

Címkék: szexualitás kiközösítés vének bírói

Korábban említettem egy hozzászólásomban, hogy léteznek kifejezetten tanúknak és extanúknak készített ismerkedős oldalak. Utána néhányan regisztráltak és közülük nem egy szóvá tette egy bizonyos vén kellemetlen leveleit. Érdekelt, hogy elkezd-e velem is kapcsolatot teremteni, ha az oldalon budapestiként és magyarul beszélőként jelenek meg. A válasz: igen. A részletek lejjebb.
Fontos: 18 éven aluliaknak tilos a kattintás és azoknak is  tilos, akik a nyílt szexualitásról szóló szövegelést nem bírják.

A regisztráció
Az oldalon nehéz regisztrálni, mert egy megerősítő emailre kell várni, ami nekem 36 óra alatt érkezett meg. Annak az emailnek a birtokában lehetséges egy nagyon részletes adatlapot kitölteni.

Az adatlap elején látható, hogy univerzális, mert lehet eleve lehet csak nőket, csak férfiakat vagy mindkettőt megjelölni, mint keresett társat. Ez egy JT-s oldalon belül nem kis előrelépés:

 

dating1.JPG

 

Az alapadatok megadásakor lehet csak online barátokat keresni, leendőbeli házastársat, de akár nyitottak is lehetünk minden lehetőségre. A lenti beállítás az alapértelmezés, nem módosítottam rajta.

dating2.JPG

 

Az adatlap nagyon részletes. Olyan személyt is lehet keresni társnak, aki elvált, de nem szabad a házasságra. Nem gúnyolódom, komolyan gondolom, hogy ez nagyon jó ötlet! Két ilyen ember összehozása szerintem sok problémát megoldhat.

dating3.JPG

 

Azt is meg lehet adni, hogy milyen a szolgálati státuszunk. Arra azonban nem gondoltak, hogy valaki egyszerre a felkínált listából több minőségben is szolgál?

dating4.JPG

 

Az oldal egyik nagy ötletének tartom, hogy a kiközösítési státuszra is kitér. Tehát kiközösített vagy visszafogadott is tudja egymást keresni:

dating5.JPG

 

Kapásom lett
Több módon is regisztráltam magam, hátha megtalál egyik módon az a bizonyos vén. Végül a kiközösítést már megélt profilom tartotta megcélozhatónak. Az első levelében kifejtette, hogy aki már egyszer állt bírói előtt, az nem akar többé újra eljutni oda, így óvatosabb, de egyben megértőbb és nyitottabb is a többieknél.

Megkérdeztem mit szeretne tőlem. Arra bátorítottam, hogy ne húzzuk egymás idejét, beszéljünk egymással nyíltan és meglátjuk mire megyünk egymással. Ezt írta:

 

dating6.JPG

 

Erre valamit válaszoltam, amivel a beleegyezésem is megkapta. Természetesen nem utaznék azért Magyarországra, hogy találkozzak vele és semmi ilyesmire sem lennék kapható. Azt akartam csak megtudni, hogy amikor valakitől beleegyezést kap, akkor mit reagál. Íme a folytatás:

 

dating7.JPG

Erre válaszként előadtam, hogy nagyon sok gondom megoldaná a vele való kapcsolat, különösen akkor, ha a barátjával is összehozna. Azonban aggódom amiatt, hogy nem követek-e el olyan bűnt, amivel kizárom magam a szellemi Édenből. Tekintve azt, hogy ő egy vén, kértem, hogy csak most, először és utoljára írjon valamit milyen hozzáállásom legyen a dologhoz.

Ezt írta:

dating8.JPG

 

Úgy éreztem van egy-két ellentmondás a leveleiben. Megállapodtunk, hogy chaten rendezzük a vitás ügyeinket, mert az gyorsabb. Kommentár nélkül pár részlet a csevegésből, de szinte az egész beszélgetés nyomon követhető.

chat1.JPG

chat2.JPG

chat3.JPG

chat4.JPG

chat5.JPG

 

Gondoltam meglepem őt (családnevet kitakartam):

chat6.JPG

chat7.JPG

chat8.JPG

A beszélgetés kissé később véget is ért.

Remélem valamennyire sikerült megmutatni, hogy nem mindenki szent azok közül, akik annak mutatják magukat. A leírásaiból láthatóvá vált az ő filozófiája is, ami szerintem mindig kimarad. A szervezeti kiadványok sem írják le és mi sem adtunk ennek eddig teret.

Nem akarok senkit sem arra biztatni, hogy mások leleplezésére fordítson időt, de pár ilyennel művelettel sok probléma megoldásához utat lehetne találni. A holnapi összejövetelen például bárki megkeresheti "attis"-t és megfelelő megközelítéssel rá lehet bírni valamilyen együttműködésre. Biztos vagyok benne, hogy mindenféle nyomásgyakorlás nélkül is nagyon konstruktívan fog állni a felvetett problémákhoz :)

A bejegyzés trackback címe:

http://jtinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr268075762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

a századik juh 2015.11.15. 05:18:34

Örömteli üzenet...Attitól.

Én felvetettem már, hogy vissza kellene állítani a "templomi prostituáltakat" de a bételesek csak férfiakban bíznak, olyannyira, hogy mint olvasom, Attinak sem volt kifogása a "vágyaid" ellen.

Nemrég tudtam meg, hogy egy volt különleges úttörő azért lett csak "volt", mert a felesége csak egy darab faként fekszik, de olyan vékony, olyan rövid a haja, és olyan fiús, hogy a "volt" különleges úttörő el is indult ezen a vonalon.

Igaza van a bibliának ebben is: ami nálluk titokban megy, az nagyon durva. Mindenhol, ahol szauna van, adnak is a meleg-érzetnek. Ahol meg nincs, ott jól befűtenek. A vicces az, hogy ezt érzi is, akinek van egy kiss affinitása ehhez, de hát az lehetetlen, hogy xy meleg legyen!!! hisz vén, ismeri az igazságot.

Egyik testvérnő beadta a jelentkezését a béthel otthonba. Kedvesen eltanácsolták, elütötték viccesen azzal, hogy egy ilyen leányzóval mi lenne a sok testvér között, éjszaka.

Hiába, még az angyalok is ezen buktak el...

a századik juh 2015.11.15. 05:23:58

"eleve lehet csak nőket, csak férfiakat vagy mindkettőt megjelölni, mint keresett társat. Ez egy JT-s oldalon belül nem kis előrelépés:"

a belső szabályozás is a melegeknek kedvez, mert meleg kapcsolat kiderülése esetén a házastárs nem szabad az újraházasodásra.
Sőt, állat esetében sem. Vajon miért?

Igaz, a biblia írja, hogy inkább melegek legyünk, mint langyosak...

Legalábbis a béthel értelmezés szerint...

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.15. 10:15:27

Alig találok szavakat, bár sajnos nem egyedi az eset...
Ugye nem magadról készült fényképeket küldtél neki? :-)

a századik juh 2015.11.15. 10:33:11

Bennem felvetődött, hogy ha te nem az voltál, akinek kiadtad magad, honnan tudod, hogy Attis az volt?

csillaberk 2015.11.15. 11:30:01

Az lenne az érdekes, hogy Móni megtudta-e?
Na, meg a kivágott részek :)

Több ilyet kellene és megtanulnának online felületen viselkedni. Kedvem lenne a következőhöz társulni. Egy lépéssel még arrébb tenném az ilyenek szembesítését.

csillaberk 2015.11.15. 11:32:30

A képek méretezésén alakítani kellene. Ha jobb gombbal rákattintok és kiválasztom a kép megjelenítését, teljesen jól olvasható, de valami itt elcsúszott.
Kár lenne, ha e miatt nem olvasná el valaki, van bennük pár nagy kincs.

lpoti 2015.11.15. 14:11:50

A megbízható vének, rejtek szél ellen...
És ehhez az emberhez tanácsért fordultak, kisgyerekekkel szolgált... És szolgál MOST is!!!
Hogy is van ez?
Nemrég - egy másfél hónapja - dobtak ki Pest megyében egy koordinátort... Ő volt az igazságosság szobra, sőt, mindenkivel szemben rettenetesen szabályoskodó farizeus volt, aki mellett folyamatosan bűnösnek érezted magad. Ha gondod volt, csak te jöttél ki rosszul az ügyből, mert mindig úgy csavarta a helyzetet, hogy a bajodnak te vagy az oka, és nem vagy elég szellemi ember. Köszönjük az ilyen segítséget....
Gyülekezetben mindig puszival köszöntötte a feleségét. Minta férj!
Korábban már észre vettem, hogy fiatal testvérnőket nagyon támogat, bírói ügyeknél is elfogult volt, és ez nagyon nagy bajokat eredményezett, széthullott család is ez okból, mert nem az igazság hanem a testvérnő iránti szimpátia vezérelte.
Aztán a nagy farizeust, aki nem irgalmazott sosem, most kirakták..... Valakit nagyon megvígasztalt...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.11.15. 14:33:33

Bevallom őszintén, hogy engem nem lep meg ez az egész. Hihetetlen, hogy a JT lét mennyi elfojtott vágyat gerjeszt. Ezek a vágyak kielégítetlenül okoznak fizikai fájdalomhoz hasonló szenvedéseket, melyek valahol máshol fognak kiütközni. Emiatt fognak hatalmaskodni a kielégületlen vének, emiatt csorgatják a nyálukat a biróikon, mikor paráznaságot tárgyalnak.

Sokkal bonyolultabb ez az egész, minthogy az Attist el tudjam ítélni. Rabja egy rendszernek, amiben már ő sem hisz, és fogalma sincs, hogyan lehetne megoldani. Képzetlen, buta ember, akinek az egész élete mások irányítása alatt telt el, és 20 év házasság után, több mint negyvenévesen jött rá arra, hogy nem kapta meg még azt, amire vágyott. És minél hosszabb ideig fojtja el valaki az addig természetes vágyait, annál nagyobb az esély, hogy a vágyak perverzióba folynak át.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.11.15. 14:34:19

@lpoti: na pont ilyesmire gondoltam asz előző kommentemben

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.11.15. 15:07:50

@sefatias: "Hihetetlen, hogy a JT lét mennyi elfojtott vágyat gerjeszt. " Nekem is pont ez jutott az eszembe, amit leírtál. Tudok olyan testvérről, aki a fiatal lányokat -az összejövetel alatt - képzelte maga elé meztelenül. Valahogyan piszkálták a fantáziáját az ilyen dolgok... És hiába nősült meg, a dolog nem oldódott meg nála. Az ilyen jellegű fantáziálás pont azért marad meg náluk, mert semmit se szabad az asszonnyal se az ágyban kipróbálni.

Még olvastam a posztot, nekem többször is megfordult a gyomrom. Minden elismerésem a tied Gabi, hogy ezt így megtudtad csinálni.

l.gabi 2015.11.15. 18:42:36

@a századik juh: nekem nincs bajom azzal, ha valaki képes a saját neméhez tartozó emberrel is intim kapcsolatra. Szerintem ez lehetőségként sokkal több emberben benne van, mint az elsőre sokan gondolják. Saját tapasztalatból írom.
A lakóhelyemen és a kiközösítési státuszomon kívül minden adatom a valóságnak megfelelően volt megadva. Ő sem tagadta le, hogy a felesége nevét eltaláltam és a kihagyott részeket sem hiába vágtam ki.

Volt előzménye annak, hogy horogra akadt és most itt, ilyen módon szerepel. Azt akartam neki megmutatni, hogy amikor átlép bizonyos határokat, akkor számítania kell a kölcsönösségre.

l.gabi 2015.11.15. 18:43:51

@Marci kérdez: Nekem nincsenek ilyen képeim :)

l.gabi 2015.11.15. 18:46:43

@csillaberk: tőlem nem tudta meg :)
A képeken alakítok

a századik juh 2015.11.15. 18:48:34

@l.gabi: akkoor biztos olvastad a most publikált angol eredményt, miszerint minden nő látens biszex.

l.gabi 2015.11.15. 18:49:57

@lpoti: Ő már szedett szét családot. Nem is akárkiét. Akkor annyiból állt a bukása, hogy lemondott, de megúszta bíróival. Azóta már újra vén és nem bír magával most sem. Abban igaza van, hogy a felesége nem fogja elhagyni.

l.gabi 2015.11.15. 18:59:02

@sefatias: Technikumot végzett, így a képzetlenségét nehezen tudom eldönteni. A deformált személyiség az biztos, szegénynek a szüleit sem tekintette mindenki 100-asnak.
Ha ilyen vágyai vannak még az sem gond, de az általa használt online felületeken mindenkit megkörnyékez, ami szerintem illetlenség. Ez olyan, mint amikor valakinek nagyon kell pisilnie, de moziban van, ezért kimegy a vetítővászon elé pisilni arra hivatkozva, hogy nem bírta megállni, muszáj volt. Ez a fajta téves "határfelismerés" az ami nagyon jellemző rá.

Azt egyébként megértem, hogy sok szexuális "vétséget" meghallgatva a bíróikon felkeltődik benne is valami, akár élje is ki ezeket, de lássa meg azokat a határokat, amelyeket nem illik átlépni.

Igazad van abban, hogy a bíróik és a JT-lét ilyenfajta mellékhatásai rendszerszintű hibára mutatnak rá, de attól még viselkedhetne.

l.gabi 2015.11.15. 19:00:22

@a századik juh: én nem látens módon vagyok nem heteroszexuális.

l.gabi 2015.11.15. 19:13:17

@nicku: nekem az a perverzióm, hogy szeretek borsot törni azok orra alá, akik mások életét megnehezítették :)
A gyomrom egész jól bírta :)

@sefatias: A JT-lét keltette vágyakban azt is észreveszem, hogy valamiért a szervezeten belül egész jól meg lehetett találni a kiélési lehetőségeket. Legalábbis a saját esetemben így érzem. Valahogy ezt meg kellene fejtenem, nem hagy nyugodni. Lehet, hogy a férfiak számára nem nyílnak meg a lehetőségek?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2015.11.15. 19:42:19

@l.gabi: A technikum nem látszik meg a helyesírásán. Én pedig nem szólok egy szót se. Elég csúnyán hagytam ott az egyházat

a századik juh 2015.11.15. 19:50:54

@l.gabi: Míg a férfiakkal háló férfiakról ír a biblia, addig a nőkre nem tér ki, én is így gondolom ezt a dolgot.

l.gabi 2015.11.15. 20:50:55

@sefatias: szerintem mesterkéltek a hibái, így védi magát - de ezt csak gondolom, nem vagyok benne biztos.
Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, amiben rólad rosszat írnék vagy gondolnék. Amikor ezt az embert kritizálom, akkor messze más emberről van szó, mint amilyen te vagy.

l.gabi 2015.11.15. 20:57:07

@a századik juh: én nem vagyok hívő, ezért a szövegmagyarázatom nagyon más. Szívesen kifejteném a blogon, de sokan olyan magabiztosan hisznek a saját szövegmagyarázatuk teljes hibátlanságában, hogy csak parttalan és értelmetlen vitához vezetne. Ilyenkor nekem nagyon nehéz megállni, hogy ne generáljak vitát, de látva a sok értelmetlen vitát, inkább megállom.
Egyszer írtam egy hasonló kutatásról, de nicku és sefa megjegyzései miatt átgondolom, mert van itt pár más tényező is, amire eddig nem gondoltam.

Oswald Spengler 2015.11.15. 21:39:11

Döbbenet.
Gabi ! Kinyomtatni, neveket feltüntetni és elpostázni a Bételbe (természetesen a neved nélkül).
Nagyon kíváncsi volnék, hogy a pontos név, cím birtokában mit lépne Fiókhivatal.

l.gabi 2015.11.15. 21:49:26

@Oswald Spengler: ismerik őt - semmit nem léptek eddig sem, pedig ennél sokkal többet is megtett már és beismerte. Udvariasan annyit engedtek neki, hogy lemondjon, de aztán újra kinevezték.

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.16. 11:39:03

"A kívülállókat általában nem a bibliai ismeretünk, hanem az erkölcsös és békés viselkedésünk ragadja meg, és indítja arra, hogy csatlakozzanak Isten szervezetéhez.
Milyen boldog lehet Jehova és Jézus a gyönyörű szellemi paradicsomunk láttán!"
2015. 7/15 Őrtorony, 11. oldal.

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.16. 11:47:08

@nicku:
Hónapok után elővettem a folyóiratokat, hogy behozzam a lemaradásom, és tessék. Rögtön ebbe botlottam. :-)

l.gabi 2015.11.17. 05:28:31

@Marci kérdez: Látod, mennyire izgalmas folyóiratokat olvasni? Érdekes kérdéseket ébreszt benned (amit te jól tudsz) és amint nő az ismereted, a korábban száraznak mondatok élővé válnak. És ez csak egy 2 mondat!

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.17. 06:58:01

@l.gabi:
Teljes mértékben. :-)
Amúgy lehet, hogy nincs igazam, de én is úgy gondolom, hogy ez a szerencsétlen a rendszer aldozata, ahogy a neje is. Nagyon sok ilyenről tudok. Azt is értem, hogy miért ragaszkodik a véni tisztséghez. Az érvelése nyilván beteges, de a szervezet nagyon ügyesen kitanítja az embereket arra, hogy hogyan tudjanak hazudni még maguknak is úgy, hogy azt el is higgyék.

Ezzel nem szeretném az egyén felelősséget kissebbíteni, de jó példa az ilyen cikkek sorozata.
Mindenki tudja, hogy mik mennek a gyülikben, de mégis elhiszik hogy minden rendben van, és nyíltan tudnak beszélni is róla, lehúzva másokat.

Ha valaki esetleg mégis feleszmél, és szóvá teszi nemtettszését, kerülni kell, mert meggyengült a hite. Lásd pl. a múlt vasárnapi tanulmányozást is, miszerint ha panaszkodsz a vénekre bajban vagy. Nem tér ki arra, hogy jogos-e a panasz, neked kell változtatni.

Bonyolult, és nagyon jól felépített rendszer ez, amiből nem lehet tisztességesen távozni.

l.gabi 2015.11.17. 07:26:35

@Marci kérdez: abban a gyülekezetben ahova a házaspár jár, nagyon sok botrány volt. Mégis mindenki elhiszi, hogy a botrányok csak egyedi esetek, mind kivételes eset és azokat leszámítva minden rendben van. Szinte mindenkinek volt már minimum valamilyen bíróiból eredő korlátozása vagy van rejtett bűne, mégsem kapcsolnak, hogy amit megélnek, az a valóság. Ilyen környezetben még szándékosan hazudni sem egyszerű.
Még olyanra is van példa, hogy valaki tudatosan hazudni akar, de véletlenül igazat mond :)

a századik juh 2015.11.17. 07:58:09

@l.gabi: tipikus. a legtöbb jó pásztor szerint a juhok miatt van káosz, és probléma. Csak tudnám, mit tennének, ha nem lennének juhaik. az, hogy a pásztort jellemzi, hogy milyen állapotba vannak a juhok, nem hiszik el, szerintük úgy is lehet valaki jó vén, hogyha csökken a gyülekezet, állandóak a feszültségek, semmi kinevezés, már a vének is mennek el máshova, semmi baj, amíg van pálinka, meg sör. A saját gyermekét is kiközösítették, de még idejében kipaterolta otthonról: minden rendben, sátán a gyülekezet vezetőit támadja legjobban, ezért ez így természetes...

Oswald Spengler 2015.11.18. 23:40:24

@l.gabi: Mindig is tettszett a "tökös" kiállásod így virtuális ismeretségben is, Pár napja ért véget egy bírósági per - következő a Törvényszék-, ahol újra indul minden a Szecsődy, társulati "ügyvéd" képviseletével.
(Ez egy több MFt-os per,ahol akár a mérnöki jogosultságaimat is visszavonhatják egy időre)
Ha a Fiókhivatal eddig nem olvasta a blogodat, akkor most már tudja,hogy mit takar az OS név. Úgy érzem, felkészültem egy totális támadásra a nálam lévő levelek, számlák, elszámolások tekintetében.
Némi segítséggel--remélem meglesz -- az Oroszországi JT is betiltásra fog kerülni (közvetlenül Putyinnak lesz a levél írva !!!!) Természetesen hivatalos mellékletekkel.
Én úgy döntöttem indítom a támadást.

l.gabi 2015.11.19. 05:35:39

@Oswald Spengler: nem tudom melyik Szecsődy van ellened, mert ilyen néven 3 ügyvédről tudok (talán egy család?).
Nem szólok bele más dolgába és terveibe, csak sokszoros zárójelbe írom le, hogy a betiltással nem értek egyet, mert az ártatlan tagoknak van belőle baja. Azt is hangsúlyozom, hogy amit szeretnél tenni, tedd meg, nem szólok bele.
Annak azonban nagyon örülnék, ha belföldi ügyek is terítékre kerülnének, mert eddig adósok vagyunk a belföldi ügyekkel. Csak nagyon keveset és óvatosan írtunk. Nem tudom milyen megoldások mellett lehet a belföldi ügyeket nyilvánossá tenni mindenféle veszély nélkül, mert hosszabb ideje csak falakba ütközöm. Úgyhogy a magam részéről örülök bármilyen előrelépésnek.

A szervezettel való pered valami nagyon bonyolult per lehet és nem ismerem az ügyed, de remélem számodra kedvező döntés születik.

A többit egy privát üzenetben küldöm el a blog.hu-n keresztül.

a századik juh 2015.11.19. 09:03:12

@Oswald Spengler: "az Oroszországi JT is betiltásra fog kerülni (közvetlenül Putyinnak lesz a levél írva !!!!) "

A medve felkel, és sok húst eszik. ha valamelyik világhatalom fanatikus vallási tekintetben, az az orosz. Amerikától nem várható, hogy szembeforduljon a kereszténységgel, oroszországtól minden kitelik.

És van orosz vonalú politika magyarországon is.

Tájékoztattad a médiát?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2015.11.19. 09:32:56

@Marci kérdez:
".....én is úgy gondolom, hogy ez a szerencsétlen a rendszer aldozata, ahogy a neje is. Nagyon sok ilyenről tudok. Azt is értem, hogy miért ragaszkodik a véni tisztséghez."

Számomra teljesen érthető és elfogadható, hogy valakinek ilyen vágyai vannak (mint az online szexpartnert kereső vénnek), amiket meg akar élni valahogy. Sőt, az érvelését is el tudom fogadni, miszerint ha megéli ezeket, akkor jobb lesz neki. Külön azt is el tudom fogadni, hogy egyesek miért ragaszkodhatnak a JT létükhöz és a kiváltságaikhoz. A kettőt együtt azonban valahogy mégsem: ha valakinek perverz vágyai vannak, amelyeket ki akar élni (még mások számára megalázó módon is) ÉS egyúttal egy szigorú szexuális szabályokat felállító vallási rendnek a vezetője (!!! vagyis nem csupán egy tagja) is akar lenni.

Persze sok minden megmagyarázható az agymosással meg az önbecsapással, de valahol (egyszer valamikor, valahol) mégis csak majd az egyénnek kell belenéznie a tükörbe.

"Bonyolult, és nagyon jól felépített rendszer ez, amiből nem lehet tisztességesen távozni."
Ez a szekták egyik ismertető jele.

"Ha valaki esetleg mégis feleszmél, és szóvá teszi nemtettszését, kerülni kell, mert meggyengült a hite. Lásd pl. a múlt vasárnapi tanulmányozást is, miszerint ha panaszkodsz a vénekre bajban vagy. Nem tér ki arra, hogy jogos-e a panasz, neked kell változtatni."
Melyik cikkben van ez? Érdekelne.

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.19. 10:31:42

@karalabe4:
Teljesen egyet értek veled, írtam is, hogy "az érvelése nyilván beteges".
Egyszer mindenkinek szembe kell néznie magával, és a tetteivel.

Ez múlt héten volt az Őrtorony tanulmányozási cikkben (w15 9/15 13–17. oldal). Mondani sem kell, hogy azt is vén vezeti, tehát saját maguk védelmére még hozzá is tesznek a felolvasott, és megválaszolt bekezdésekhez. A panaszkodás egyenlő a gyenge hittel, 12. bekezdésben volt:

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2015683#h=21

Csak az erős hitűekkel barátkozz, tehát kerüld a gyengét meg a 19. bekezdésben:

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/2015683#h=29

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2015.11.20. 10:27:04

@Marci kérdez: Köszi szépen. Jó megfigyelő vagy és hasznos dolgokat veszel észre.

Marci kérdez · http://marcikerdez.blog.hu/ 2015.11.20. 17:47:49

@karalabe4:
Nagyon szívesen.
Ennek kb. annyi a hátránya, mint az előnye. :-)

Inquisitive Man 2015.12.01. 21:17:22

@l.gabi: A személyes véleményem, hogy jól csőbe húztad ezt a testvért. Azt érzem, mintha bosszú szaga lenne a dolognak.

Miért nem tartottad titokban a felesége nevét? Ezzel kipellengérezted a családját is. --- A neveket megváltoztattuk --- , mint lehetőség.

Aztán, mivel ismered az illetőt, miért ködösítesz, hogy a pocsék helyesírása csak álca lehet? Tudnod kell, ha ismered.

Valami nem kerek ebben az egészben. :(

l.gabi 2015.12.02. 03:03:41

@Inquisitive Man: Soha nem volt olyan helyzet korábban, hogy láttam volna olyat, amit ő maga élőben, javítási idő nélkül írt, ezért nem ismerem milyen a helyesírása.

Jól érzed, benne volt a bosszú. Nem is egy olyat tett, amivel mindezt kiérdemelte. Sokkal nagyobb büntetést érdemelne azokért a károkért, amelyeket mások családjának okozott az elmúlt másfél évtizedben. Ártalmas cselekedetekről van szó, nem elnézhető kis dolgokról. A mostaninál sokkal nagyobb büntetést érdemelne. Bármilyen kárt is okozna neki valaki, rászolgált. Emberek életét tette tönkre a múltban és a jelenben sem lett jobb.

Az említésre került személyes adatok alapján képtelenség őt azonosítani. Egy helyen szerepel a felesége teljes neve, azt ki is töröltem. Nem mintha a vénfeleség ne lett volna benne a férje másoknak kárt okozó ügyeiben, de azért ilyenre odafigyelek.

Inquisitive Man 2015.12.02. 23:41:12

@l.gabi: Ha tanulságul közreadtad volna, semmi baj. Az igazságszolgáltatás isteni jog. Az emberek csak tökéletlenül teszik ezt, nem mérve fel a következményeit.

Nem biztos, hogy képtelenség beazonosítani. Egy kicsit az volt a célod, hogy az őt ismerő emberek ráismerjenek. Nem irigylem azokat a testvéreket, akiknek Móni nevű feleségük van.

Elégedett vagy? Most jobb lesz neked? Tudsz megbocsájtva gondolni rá?

Ha elégtételnek érzed, akkor is ugyanolyan rossz lesz, ha eszedbe jut az illető.

Vagyis nem lett jobb semmi. Még rosszabb lett minden. Benned is, és minden érintettben. Senki nem lesz hálás egy ilyen szándékos, (de általad igazságosnak vélt) rombolás tekintetében.

Olyan, mint egy koncepciós per. Csak negatív kimenetele lehet.

--- én nem vagyok hívő --- (aztán még egyszer) --- nem vagyok hívő --- írod fentebb kétszer is megerősítve.

Igaz. Nem vagy az.

l.gabi 2015.12.03. 05:23:43

@Inquisitive Man: Nem vagyok hívő ember, így az igazságszolgáltatással kapcsolatban kifejtett véleményed számomra értelmezhetetlen és értelmetlen, de tiszteletben tartom és éppen ezért nem gúnyolódom rajta, nem oktatlak ki a saját világnézetem alapján. Még azt sem gondolom, hogy az én világnézetem feletette áll a tiédnek.
Remélem te is képes vagy tiszteletben tartani mások, tőled eltérő véleményét annak ellenére is, hogy hívő vagy, bár a soraidból nem ezt olvasom ki.
Ugyanígy ok nélkül remélem azt is, hogy csak hívőnek tartod magad és nem egy istennek, aki jogot formál arra, hogy mások gondolataiba és érzéseibe lásson, megítéljen, minősítsen másokat. Felőlem akár még ezt is megteheted, de sértőnek érzem amikor így teszel velem.

A megállapításaidra reagálva: tévedsz, nincs olyan kijelentésed amivel csak egy kicsit is egyet tudnék érteni.
Bennem jobb lett valami, de nincs bennem megbocsájtás, nem is áll szándékomban megbocsájtani neki. Ő egy kártékony ember, olyan pozícióban, ahol nagyon sokat tud ártani és amikor alkalma nyílik és kedve van hozzá, meg is teszi. Nem vagyok hajlandó és nem is akarok elgondolkodni azon, mennyire rosszul érzi magát miközben másoknak árt. Mások visszajelzései szerint megszüntette a garázdálkodását az ismerkedős oldalon, tehát volt haszna az egésznek és ezt eredménynek tekintem. A kora miatt is, a hite miatt is és a szervezetben betöltött "lelkészi" pozíciója miatt is tudnia kellene online viselkednie. Gondolom nem örülne neki, ha a lányát is így kezelnék valamelyik közösségi oldalon.

Ha érvelni próbálsz egy gaz hitetlennek (mint amilyen én is vagyok), akkor a szervezetben tanultak szerint ezt egy közös alapból kiindulva próbáld megtenni. Akkor talán komolyan vehető lesz a másik félnek is mindaz, amit leírsz.

Én nem vagyok hívő - te pedig egy százalékkal sem vagy jobb ember nálam, akár hívőnek, akár istennek tekinted magad.

l.gabi 2015.12.03. 05:32:09

Érdekes, hogy az ismerkedős oldalon garázdálkodó, extra légyottokra hajtó, a feleségét megcsaló felvigyázó léte elfogadható, de őt megállítani, azt már nem.

csaposnak 2015.12.05. 19:32:56

@hát ebben (is) nagyon igazad van, és ez annyira szomorú. A sok őszinte, becsületességre, tisztaságra törekvő, juhocska nem is merné feltételezni a vezetőjéről, hogy ilyesmit tenne, csak rágalomnak tartaná. Szerintem jól tetted, hogy "azonosítottad" a felvigyázót, így hiteles az írás, szerintem megérdemelné, hogy teljes névvel azonosítsd, magyarázkodjon a társainak, úgyis letagadná, de akkor még a társai is bűnrészesek lennének.
Annyira undorítónak tartottam ezt a személyt, hogy nem is akartam megszólalni, de hogy még valaki védené is a nyilvánosságtól, ezt nem gondoltam volna.
Avval viszont nem értek egyet (amivel néhányan, igen) hogy a "szervezet" termel ki ilyen gondolkodású embereket, ez alapból egy perverz, undorító személy, ugyan mi garancia van arra, hogy ha teljesülne a vágya, akkor megnyugodna ??? újabb ötletei, vágyai támadnának. Menjen pornószínésznek, megoldódnak a gondjai.

l.gabi 2015.12.06. 06:13:28

@csaposnak: pornószínészként a kamera előtti szex nem szórakozás és nem élvezet - legalábbis ezt mondják.
Egyetértek veled abban, hogy nem a szervezet termeli ki ezeket. A kéretlen ismerkedős üzenetek hatalmas részét nem szervezeti tagoktól kapom. Ilyenek mindenhol vannak.
Az illető vénnel szemben nem tehetek olyat, ami a blogot sorolná veszélybe. Ha ilyenek miatt veszélybe sorolnám a blogot, nem tudnék például arról írni, hogy a szervezet mit tekint 6 kontinensen való prédikálásnak. Több hónapos kutatómunka van benne, egy ilyen undorító ember miatt kár lenne veszni hagyni..

A véntársai mindent tudnak és falaznak neki.

Inquisitive Man 2015.12.06. 13:30:02

@csaposnak: --- de hogy még valaki védené is a nyilvánosságtól, ezt nem gondoltam volna. ---

Nem védem az illetőt, annál is inkább, mivel valószínűleg ismerem is.

Az ellenvéleményem csak Gabi személyes érintettsége és ennek a jelen ügyben történt módszere, amit nem tudok elfogadni.

Tehát a hogyan volt a kérdés. Az olvasóra kell bízni azt, hogy mit gondol az esetről.

@l.gabi: --- Én nem vagyok hívő - te pedig egy százalékkal sem vagy jobb ember nálam, akár hívőnek, akár istennek tekinted magad. ---

Azt megítélni, hogy melyikünk a jobb ember...? Kijelented, hogy én egy százalékkal sem vagyok jobb, mint te. Ezt meg tudtad ítélni?

Akkor nem tudom ki tekinti magát, - a leleplezett ügyben is, és az én jóságom megállapításában is - Istennek?

Csak, hogy ne legyen félreértés: én is elítélem az ilyen perverziókat és azok ilyetén megnyilvánulásait.

És én is lebuktattam volna, csak nem bosszútól lihegő, koncepciózus lépre csalással, aminek a végén kihúzom magam és megveregetem a vállam, hogy milyen nagyszerű módszereim vannak.

l.gabi 2015.12.06. 19:14:16

@Inquisitive Man: Könnyű azt mondani, hogy más módon megtetted volna. Az ember vagy megteszi vagy nem teszi meg. Én tettem valamit.
Nagyon erőt kell magamon venni, hogy csak ennyit írjak le reakciónak.

Alvirág 2015.12.06. 22:40:39

@l.gabi: " a feleségét megcsaló felvigyázó léte elfogadható, de őt megállítani, azt már nem."
ÍSoviniszta férfi uralom van a gyülekezetekben, feleséget megcsalni nem számít, ha te leleplezed, te vagy a bűnös. Szembesültem vele magam is.
És a sok mosolygós felvigyázó ügyesen leplezi a lólábat a nadrágja alatt.
Most szedtem le a bemutatkozó oldalamat, mert a szemét lólábú rámismert.

Alvirág 2015.12.06. 22:45:57

@Inquisitive Man: És én is lebuktattam volna....
Rövid kérdés, akár költői is lehet: Miért nem tetted meg?

l.gabi 2015.12.07. 00:05:01

@Alvirág: Egyetértek veled. Ráadásul ez az illető nagyon sok olyat tett, ami miatt már régóta vállalhatatlannak kellene őt tekintenie a gyülekezetének és a vezetőknek is.

Még azt is elintézte, hogy eltávolítsa a gyülekezetből az egyik szeretőjét, így a felesége a mai napig nem tudja pontosan mi minden történt (például az egyik terhessége alatt).
Aztán az sem semmi, hogy a szeretője megfélemlítésében a testvér apukája is részt vett - a gyülekezet ez ellen sem tett semmit, abszolút elfogadhatónak tartották, nem szóltak az apának miatta, pedig a gyülekezet felé jelentve lett (ezt bizonyító dokumentum nálam is megvan és sok más embernél is).
Mégis ők a szent család, akiket tisztelni kell...

Az sem mellékes, hogy ki falaz a legaktívabban ennek a vénnek és mit tett meg őérte az elmúlt évek alatt. Képesek voltak több bíróit keresztülverni, akár szabálytalanul is, csak védve legyen a nagy titok...

Ma (2015. december 6.) már egyik ottani vén sem mondhatja el, hogy nem ismeri a részleteket és nincsenek a kezében a bizonyítékok. Valahogy mégsem érdekli őket. Legalábbis ennek nincs semmi jele.

Elég szomorú, ha egy ilyen blogbejegyzés képes feszültséget okozni köztük és az erőfeszítéseik iránya még mindig az illető védelmére irányul. Egy nagyon vékony hajszál választ el attól, hogy mindent kitálaljak, mert az igazságérzetem nagyon sérti. Ha továbbra is védik őt és küldik hozzám a strómanjaikat, akkor minden elképzelhetőnél nagyobb lavina fog elindulni. Még ők maguk is meg fognak lepődni azon, hogy mi minden vált már nyilvánvalóvá és bizonyíthatóvá.

Az eltelt évek alatt sokszor tapasztaltam, hogy ezek a vezetőkért és a vezetők családjáért aggódó emberek, soha nem arccal és névvel kelnek a szervezet védelmére. Azonban rossz hír a számukra, hogy nagyon sok digitális lábnyomot hagynak maguk után. Sokszor adom a naiv embert, mintha nem tudnám kik lennének...

Úgyhogy már csak egyetlen kis csepp kell abba a bizonyos jelképes pohárba, hogy túlcsorduljon. Elég ehhez az is, hogy bármelyik strómanjuk (vagy akár ők maguk) megpróbálják újra a védelmükbe venni az illetőt.

Ha valamelyik lólábúval gondod van, szólj. Általában nagyon hatásosan vissza lehet fordítani ellenük a saját fegyvereiket.

Alvirág 2015.12.07. 00:25:33

@l.gabi: Ezt a szemét patás lólábút ismerem személyesen, és elküldtem melegebb éghajlatra. Ha sokat jár a szája, mégjobban kitálalok és elküldöm a blog linkjét minden közös ismerősünknek, mert a szemét lólábát természetesen ügyesen rejtegette mindenki előtt. Csak innentől kezdve jobban vigyázok, és kevesebb lábnyomot hagyok magam után. Komolyan mondom, el kell gondolkodjak hol is vagyok én. Isten látható szervezete úgy néz ki, nem más, mint egy bűntanya, ahol az a legnagyobb hibás, aki kikiáltja, hogy a császár meztelen!
Sokat tanulok tőled, hogyan lehet velük felvenni a harcot, de azért legyél óvatos, mindig fedezd magad.

Alvirág 2015.12.07. 00:29:30

Vagy írd meg nekem privátban, miről van szó, és írok róla egy mesét.
Egy kis ártatlan esti mesécskét, mesketécskét.
A másik is születgetik, csak néha a kukacom tele van a blogháborúkkal. (most finom voltam és nőies. )

l.gabi 2015.12.07. 00:50:30

@Alvirág: sokan vigyáznak rám :)
Majd írok, csak legyen egy kis nyugalom

a századik juh 2015.12.07. 06:25:27

@Alvirág: "Bétel az igaz imádattól való elhajlásnak, az égbekiáltó hitehagyásnak a jelképévé vált"

éleslátás-Bétel

egyetértek!

Egonymus+ · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu 2015.12.07. 09:54:29

@Inquisitive Man: Fölösleges dolgon akadsz fenn. Az ilyen undorító férgek esetében, nincs helye morális kérdéseket feszegetni. Olvasd el Alvirág meséjét, A kis gyufaárus lány címmel. Ha elolvastad, akkor a kérdés az, hogy "Habcsók" testvér lánya szerinted biztonságban van az apjától?

@l.gabi: Olyan indulatokat gerjeszt ez az okostojás IM, hogy nyugodtan kipakolhatsz, mert aztán nehogy Te legyél, aki védi azt a perverz alakot azzal, hogy nem tálalsz ki. Persze cselekedj belátásod szerint! Ez csak az én hozzáfűzni valóm.

l.gabi 2015.12.08. 05:32:29

@Egonymus+: Igazad van, nem akarom véletlenül sem védeni. Átgondolom miként lehetne valami normálisabb módon megírni.

csaposnak 2015.12.08. 18:57:38

@Inquisitive Man: tudod, inkább azon kellene elgondolkodni, hogy, lehet-e egy ilyen gondolkodású ember szellemi vezető, Isten tiszta szervezetében, mi a véleménye erről Istennek ? a társai, akik mindenről tudnak (írta Gabi) hogyan képzelik azt, hogy Isten áldása lenne a gyülekezeten, amikor ilyen erkölcstelen emberek képviselik alpásztorként ? Vagy még mindig én vagyok a naív, aki azt képzeli, hogy a gyülekezetben Isten imádata folyik ? és ezek a nagyon értékes vének már régóta tudják, hogy az egész csak szemfényvesztés ?
a módszer ? Péld. 26:5 "Felelj csak az ostobának az ő bolondsága szerint, hogy ne legyen bölcs a maga szemében."
Vesszen az összes báránybőrbe bújt farkas ! még a JT gyül. belülről is !

csaposnak 2015.12.08. 19:02:01

@l.gabi:".. szerintem megérdemelné, hogy teljes névvel azonosítsd,.." feltételes mód ! semmiképpen sem szeretném veszélybe sodorni a blogot.
kíváncsian várom a prédikálásról szóló cikket.

l.gabi 2015.12.08. 22:50:01

@csaposnak: igazából a WBBR-ről fog szólni és az elért eredményekről, érdekes kitérővel a prédikálási eredményre. Remélem mindjárt megleszek vele.

A teljes névvel való azonosítás nagy valószínűséggel a blog végét jelentené. Nem írhatok róla úgy sem, hogy abból rá lehessen ismerni, túl nagy ára lenne.

csillaberk 2015.12.21. 20:26:32

@l.gabi: Ha kell segítek, szerdán lesz egy kis időm.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.09.11. 18:20:15

@l.gabi:
"És én is lebuktattam volna, csak nem bosszútól lihegő, koncepciózus lépre csalással, aminek a végén kihúzom magam és megveregetem a vállam, hogy milyen nagyszerű módszereim vannak."
Átolvastam ezeket a tavalyelőtti hozzászólásokat (ebből valahogy akkor kimaradtam volna???)

JJ oldalán is volt egy cikk régebben, melyben egy tesót lepleztek le, aki saját névvel, képpel (címmel, mindennel együtt) egy hitvédő oldalon, ugyanakkor egy nagymellű nőkkel kapcsolatos fórumon is regisztrálva volt. Azért érdekes volt az a hatalmas összefogás, és "megértés", ami a blog akkori hímnemű megmondóembereitől jött, mellyel elérték a bejegyzés eltávolítását. Igen, valóban meg lehet emberileg érteni ezt is, nem ez a gond. De vajon ugyanilyen nagy erővel és egyetértésben lépnének fel (vagy léptek fel anno vénként), ha egy olyan esetben kell tenniük valamit, amikor nem az erkölcstelen embert védenek meg a tettei következményeitől, hanem annak egy áldozatát magától az erkölcstelen embertől?
Ez elgondolkoztató.

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2017.09.11. 18:24:43

Kiegészítés: az "erkölcstelen" kifejezés alatt most a Tanúk saját "erkölcsiségét" értem, aminek ugyan semmi köze nincsen magához az erkölcshöz, mint olyanhoz. De ha már egyszer elfogadták ezt a gondolati rendszert, és úgy érvelnek, hogy nem kell semmilyen megértést mutatni "Jehova ellenségei iránt", akkor azt illene mindenkire ugyanúgy alkalmazni.

l.gabi 2017.09.17. 18:50:21

@t.csilla: Sajnos tényleg azt tapasztalom, hogy amikor férfiak dolgairól van szó, akkor üzembe lép valamiféle azonnali megértés és felmentés. Amikor nőkről, akkor ennek valahogy nincs nyoma. Ismerve milyen a szervezeti és a társadalmi közeg, az lenne meglepő, ha nem így lenne.

Már ennek a blognak a kezdete óta állítom én is, hogy megtapasztaltam mi a valóság az erkölcs területén, ezért nem tartom erkölcsös helynek az általam ismert gyülekezeteket. Az, hogy magukat annak mondják, hogy magukat jobbnak mutatják, hogy magánemberként miként élnek ahhoz képest amit állítanak - igen elgondolkodtató.

Jó sok emberről meg tudnám mutatni, hogy miközben védi a gyülekezet erkölcsi tisztaságát, a valóságban mit tesz. Csak jogi akadályai vannak annak, hogy ezekről nyíltan lehessen írni. Az ilyen és hasonló akciók azért jók, mert erről a titkolt valóságról fellebbentenek valamit.